Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
billboardova ljestvica za hrvatsku

Na vrhu su bosanskohercegovački izvođači, hrvatski glazbenik tek šesti, a na ljestvici je i korejski hit

Foto: Instagram
1/41
11.04.2023.
u 12:56

Popis pjesmama temelji se na rezultatima glazbenih streaminga i prodaje singlova, a ljestvica se ažurira utorkom.

Magazin Billboard već godinama ima najpoznatiju i najrelevantniju glazbenu ljestvicu na svijetu, a od početka prošle godine postoji i posebna sekcija koja pokazuje koje su to najslušanije pjesme u Hrvatskoj. Popis pjesmama temelji se na rezultatima glazbenih streaminga i prodaje singlova, a ljestvica se ažurira utorkom. Tako je i ovog utorka ažurirana ljestvica koja pokazuje najslušanije pjesme u prošlom tjednu. 

Na prvom mjestu ljestvice tako se našla pjesma S.O.S. bosanskohercegovačkih izvođača Jale Brata & Bube Corelli koja je objavljena krajem veljače te ima 10 milijuna pregleda na YouTubeu. 

„Nemam kud, oko mene hood i mafijanje, Malo lud, dok pijano je idem na skijanje, Ima nas svud, s nama uvijek neko partijanje, A na vratu sijaju mi dijamanti, zima je, yeah, Kokain, ne znam da l' je kokain, Oka ne mogu sklopit', ne mogu se okaniti, Ti si ono što ne mogu ostaviti, Eh, ja moram se popraviti, Bistrička jalija, a nju znam da radi to, S njima ja Sarajlija, opet sam propalio, Mistična, varljiva, za nju uvijek tražim kod, Mila ko zapaljiva, ne mogu bježat' od tog, I bolje šalji S.O.S, jer trebaće ti noćas, Mama, ja ne znam gdje sam, je l' ona ili roba, Ne mijenjamo dresove, nosim ovo do groba, Čim izađeš iz DS-a, dođi, znaš gdje je soba“, govori tekst pjesme.

Na drugom mjestu nalazi se pjesma „Automati“ srpskog izvođača Nuccija koja je objavljena krajem siječnja te ima 11 milijuna pregleda na YouTubeu. Slijedi je pjesma "Galerija" srpskog izvođača Corone koja je objavljena prije mjesec dana, a na YouTubeu ima preko 6,3 milijuna pregleda. Zanimljivo je istaknuti i da ove pjesme se na ovim mjestima izmjenjuju već nekoliko tjedana.

Potom na četvrtom mjestu stoji pjesma srpskih izvođača Sanje Vučić i Nuccija pod imenom "Đerdan", a slijedi ih još jedan kolega, poznati Voyage sa svojom izvedbom "La La La".

Prvi hrvatski predstavnik na hrvatskoj listi najslušanijih nalaz se tek na šestom mjestu i radi se o mladom glazbeniku Grši s pjesmom 'SIP'. Inače, triljski reper nedavno je zbog svog rada završio i na sudu. Naime, Gršu i Vojka V tužio je Zoran Mamić zbog pjesme 'Mamići', jer smatra da mu je narušen ugled i čast. Za to vrijeme mladi glazbenik osvaja ljestvice, a njegova aktualna pjesma ima više od 5 milijuna pregleda na YouTubeu te je objavljena sredinom listopada.

„Woah, Sip, sip, Bacardi, Don't stop the party, Noć, dan, ne mari, Sve lomi, floor zapali, Go, go, go shawty, Lom, lom, lom radi, Go shawty, don't stop the party, Floor pali, svu sebe daj mi, Lom radi, noć, dan, ne mari, Pleši u gužvi ko da smo sami, To mi radi, pretty, luduj ka' ćelava Britney, Ko je glavni, siti ih, neka štraca svaka vidi, TNT, od nje krv mi vrije, otvaraš me ka' DMT, Ovu noć ne spavaj, cilu sebe davaj, Pleši, divljaj, šaraj, samo prati beat“, dio je teksta pjesme.

Nakon domaćeg predstavnika tu je još jedan hit poznatog srpskog dvojca Voyagea i Nuccija, pjesma imena "Bella Hadid", a tek na osmom mjestu nalazi se strani predstavnik i to Miley Cyrus s pjesmom "Flowers" koja trenutno ima 370 milijuna pregleda na YouTubeu.

Potom slijede „Sava i Dunav“ srpskih izvođača Hennyja  & Breskvice“ te „Život skup“ također srpskih izvođača Cvije i Cobyja. Na 11. mjestu je bosanskohercegovački izvođač Emir Đulović s pjesmom „Živi moje milo“, a slijede sunarodnjaci Jala Brat i Buba Corelli u suradnji s DeVitom i pjesmom "Karamela". Grupa Hurricane na 13. mjestu pjeva o "Poljupcima u zoru", a na 14. mjestu je ponovno Breskvica, ovoga puta u suradnji s Teodorom i pjesma "Drift“. Jala Brat i Buba Corelli našli su se i treći put na ljestvici i to na 16. mjestu s pjesmom "Coco“, a slijedi ih njihov sunarodnjak Sajfer s pjesmom „Karneval“. 

Na ljestvici se nalazi i jedan južnokorejski glazbenik Jimin  s pjesmom „Like crazy“. Potom slijede još su dva srpska izvođača te jedan domaći. Na 18. mjestu tako je Zera s pjesmom „Kalaši“, na 19. je drugi domaći predstavnik Baks s „Mama, zaljubio sam se…“, a na 20. je Sanja Vučić s pjesmom „Omađijan“ koja je obavljena sredinom rujna prošle godine i ima 31 milijun pregleda na YouTubeu.


Na posljednjih pet mjesta na ljestvici smjestili su se veliki TikTok hit Davida Guetta i Bebe Rexhe „I'm Good(Blue)“, domaći izvođač Hiljson Mandela s „Curom s Kvarta“, srpska izvođačica Milica Pavlović s  „Proverenim“ te njezina sunarodnjakinja Zera s pjesmom „Nad****a“, a na posljednjem mjestu su Rema i Selena Gomez s „Calm Down“.

VIDEO Sanja Doležal: Imam bora, imam viška kila, ali ni ne nastojim izgledati kao da imam 25 godina

Komentara 5

JS
John_Smith
12:36 12.04.2023.

parada neukusa, muzika za neznalice

Avatar strasnifiki
strasnifiki
13:19 11.04.2023.

jucer gledam na youtube koncert od prljavog kazališta u areni..slušam heroj ulice i placem. Od srece i ljubavi doduše , jer sam vidio dosta mladih kako pjevaju bezvremenske hitove...puna arena. Nije sve tako sivo, nismo svi seljačine i balkanjerosi...ova dvojicaca su sumrak kulture, odraz krkanluka i generalno zatucanosti i seljoberstva vecine stanovništva

BT
Branko_Trol
14:21 11.04.2023.

Bas su slatki njih dvojica ahahahahahahahhaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije