Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogledajte video

Mlada glazbenica Ana Opačak režirala spot za pjesmu 'Bam, Bam'

Ana Opačak
Youtube Screenshot
22.12.2016.
u 13:39

Ovo je prvi put da se Ana ulovila u koštac s režijom, a bez pomoći vrsnog ko-redatelja Tonija Mijača, koji je zaslužan i za snimanje i montažu, ta misija bi bila puno teža.

Pune ruke posla za mladu glazbenicu Anu Opačak. Upravo je predstavila pjesmu „Daj sad opet“ s kojom krajem siječnja nastupa na 64. Zagrebačkom festivalu; potom je u maniri „profesionalne“ manekenke snimila kampanju za Sajam vjenčanja, čije je zaštitno lice; a uz sve to ulovila je vremena kako bi režirala videospot za pjesmu „Bam bam“, koju je predstavila ljetos na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku.

Ovo je prvi put da se Ana ulovila u koštac s režijom, a bez pomoći vrsnog ko-redatelja Tonija Mijača, koji je zaslužan i za snimanje i montažu, ta misija bi bila puno teža.

 

Kako sama Ana kaže: „Većina publike najčešće me vidi u odjeći za nastup, spremnu da se upale svjetla pozornice. Ovaj put sam htjela publiku uvesti iza kulisa, u studio gdje nastaje čarolija kad se iz nota i riječi rađa nešto novo. Htjela sam da me vide onakvu kakva sam u svakodnevnom životu – jednostavna, opuštena, bez puno šminke, glamuroznih toaleta, pred mikrofonom i potpuno prepuštena pjesmi.“

Crno-bijeli spot izgleda kao dokumentarac o danu jednog muzičara, a u svojoj glazbenoj podlozi ima zarazni ritam, izvrsnu svirku i Anin zavodljiv glas.

Glazbu je napisala Ines Prajo, za tekst su zaslužne Arijana Kunštek i Ines Prajo, a aranžman je djelo Ivana Popeskića. Ista je to provjerena ekipa s kojom Ana surađuje unatrag dvije godine, još od nastupa u prvoj sezoni „The Voicea“. Od tada, Ana je nanizala uspješne nastupe na Splitskom i Zagrebačkom festivalu, Melodijama hrvatskog juga, Večerima dalmatinske šansone itd. Široj javnosti predstavila se uspješnim singlovima  „Sve što ostaje“, „Na kraju dana“  i „Bam bam“, a ono po čemu ćete uvijek prepoznati Anin vokal je šarm šansone koji se proteže specifičnom interpretacijom ove lijepe Splićanke iza čije krhkosti se skriva veliki glazbeni talent.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije