Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskreno progovorila

Hrvatska glumica priznala da je konobarila pola života: 'Pokušala sam doći do zaposlenja...'

Foto: Tea Šimić
1/5
16.04.2024.
u 13:27

Glumica Tea Šimić otkrila je javnosti kako je konobarila pola života, a da ju u nijednom kazalištu nisu željeli zaposliti pa je sada 'freelancer', odnosno slobodna umjetnica

Glumicu Teu Šimić publika ima priliku gledati u seriji "San snova", a gdje tumači lik odvjetnice Maje Romić. Osim glumom, ona se bavi i fotografijom, a otkrila je i da je dugo vremena konobarila. - Prije nego što sam dobila ulogu Maje Romić, planirala sam pružati usluge fotografiranja i otvoriti studio, ali svemir je rekao: 'Ipak te trebamo kao glumicu 24/7'. No ako se opet dogodi kriza projekata, mogla bih raditi svašta - konobarila sam praktički pola života, ali u tom poslu nema umjetničkog faktora, pa se nadam da mu se neću morati vraćati - priznala je Tea u intervjuu za Tportal

O sebi je otkrila i to da radi kao slobodna umjetnica, nema matično kazalište, a takav scenarij nije nešto što je priželjkivala. - To nije moj izbor, pokušala sam doći do zaposlenja, ali nisu me željeli ni pozvati na razgovor. Ali zahvalna sam jer me to natjeralo da ostanem freelancer, dobijem status samostalnog umjetnika i u međuvremenu vidim da ljudi u ansamblima uglavnom nisu zadovoljni. A ako jednom dobiješ tu plaću, teško ćeš reći: 'Ne, hvala, radije se sekiram kako ću sljedeći mjesec platiti stan - otvoreno je rekla.

Inače, Tea je rođena u Grudama, pleše hip hop, tango i balet, a osim toga i pjeva. Diplomirala je Akademiju u Sarajevu, a poznata je i po ulogama u filmovima 'The life of Flowers', te 'Berzaglia'. U intervjuu za Večernji list prošle je godine kazala kako je suosnivačica kazališne družine Emma koju je pokrenula 2020. godine s kolegicom Martinom Mandek, a od kazališta se zbog televizijskih angažmana ne namjerava odvojiti.

 

VEZANI ČLANCI: 

 

1/5

 

- Žao mi je što zadugo neću moći biti u procesu rada na nekoj novoj predstavi - kaže glumica koja se na daskama "osjeća ranjivo, dok pred kamerama ne prolazim kroz cijelu priču odjednom nego igram odvojene scene koje nisu u kontinuitetu pa je senzacija osjetno manja". Kazala nam je i to kako je imala sreću završiti Akademiju u Sarajevu zato što je ondje imala priliku isprobati razne vještine, i umjetničke i sportske. Nakon studija preselila se u Zagreb zato što joj je trebala promjena.

 

VIDEO: Ella Dvornik oplela po političarima! 'Možete li popraviti dječje igralište na Jarunu?'

Ključne riječi

Komentara 3

DA
darwil
21:43 16.04.2024.

Odlična je glumica,zgodna i volim je gledati u serij.Sretno Tea

FR
franjo
18:29 16.04.2024.

Nije sramota konobariti i časno raditi , već je sramota ne raditi i živjeti na račun ili roditelja i društva a takovih parazita ima jako puno. Tea, svaka čast.

ZA
zagabria5
19:20 16.04.2024.

Nije lako mnogima, čak ni programeri ne mogu anći posla zadnje vrijeme. Kapitalizam je dehumanizirano društvo koje melje sve koji ne grabe kapital sebi nez skrupula. U razvijenijim društvima kao SAD i UK još i ima prilika za to ali u društvu kao naše ispalo je puno gore, nema podrške niti prilike za poduzetnike a za druge nema dovoljno novaca da bi dostojno živjeli. Tako je i sa umjetnicima, potrebni su društvu kao duhovna hrana ali izloženi su grubom tržišnom kapitalizmu bez zaštite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije