Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povukli se s probe

Eurovizija se prisjetila izbora u Zagrebu 1990., te je godine izbio i veliki skandal s voditeljima

ARHIVA - Zagreb: Televizijski voditelj Oliver Mlakar
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/8
14.02.2023.
u 12:25

Te je godine na visoko sedmo mjesto zasjela i Tajči s pjesmom ''Hajde da ludujemo'', a Toto Cutugno pobijedio je s pjesmom ''Insieme''. Gledatelje su kroz glazbenu večer vodili Helga Vlahović i Oliver Mlakar, a sve je obilježio i jedan skandal vezan uz voditelje.

Na službenom profilu Eurovizije osvanula je objava u kojoj su se administratori prisjetili natjecanja za pjesmu Eurovizije koje se održalo u Zagrebu 1990. godine.  "Vraćamo se daleko u 1990. godinu kada je talijanska ikona Toto Cutugno podigao trofej za Italiju. Fun fact: to je bio posljednji put da su se sve zemlje iz 'velike petorke' plasirale među deset najboljih u istoj godini!" piše u objavi uz listu država koje su te godine ušle među top 10. Podsjetimo, te je godine na visoko sedmo mjesto zasjela i Tajči s pjesmom ''Hajde da ludujemo'', a Toto Cutugno pobijedio je s pjesmom ''Insieme''. Gledatelje su kroz glazbenu večer vodili Helga Vlahović i Oliver Mlakar, a sve je obilježio i jedan skandal vezan uz voditelje. 

Naime, malo je nedostajalo da se Mlakar i Vlahović povuku zbog izjave tadašnjeg vođe projekta Gorana Radmana koji je tri dana prije Eurosonga kazao kako se još ne zna tko će voditi manifestaciju. S Helgom Vlahović i Oliverom Mlakarom paralelno je radio još jedan par, glumac Rene Medvešek i beogradska voditeljica Dubravka Marković. Večernji list je tada opširno pisao o Eurosongu, a to možete provjeriti u našoj arhivi, na adresi https://arhiva.vecernji.hr/

Foto: Hrvatske Šume

 – Dva su voditeljska para morala biti spremna za slučaj ako, primjerice, Helga ili ja slomimo nogu, ruku, razbolimo se… Mirisalo mi je kao da žele eliminirati Helgu, da je to bila igra s ciljem da uleti mala Markovićka, kazao je Oliver prije dvije godine za portal mirovina.hr. Na generalnoj probi odlučio se povući, zajedno s Helgom. Sljedeća dva dana produkcija je bila zasuta nezadovoljstvom Zagrepčana. Pristizale su, prisjetio se Mlakar, čak i prijetnje da će netko razbiti dvoranu ''Lisinski'' ako oni ne budu vodili Eurosong.

Podsjetimo, ove godine Eurovizija će se održati u Liverpoolu, a Hrvatsku će predstavljati Let 3 s pjesmom ''Mama ŠČ!''. Reakcije na naše predstavnike i njihovu pjesmu ne staju ni u tjednu nakon održavanja Dore, a iako su mišljenja Hrvata podijeljena, eurovizijski fanovi iz cijelog svijeta oduševljeni su riječkim rokerima i njihovim osebujnim nastupom. Kladionice trenutačno pobjedu na Euroviziji predviđaju Ukrajini, na drugom mjestu nalazi se Švedska, na trećem Norveška, a Hrvatska na 18. mjestu te je u konstantnom porastu. 

VIDEO Let 3 nakon pobjede: 'Pjesmu nismo radili ni za Doru ni za Euroviziju nego za Let 3'

Komentara 8

DU
Deleted user
14:04 14.02.2023.

Helga i Oliver, a naročito Oliver bili su voditelji par excellence kojima danas nitko nije ni blizu ravan. Danas su voditelji i voditeljice dosadni likovi bez karizme i smisla za vođenje. Inače zanimljiva je tvrdnja da su vani 'oduševljeni' našom Mamom ŠĆ a pjesma je na kladionicama na 18 mjestu. To je ono naše sportsko, 'zauzeo je odlično dvadeseto mjesto'. Od 21 mogućih

Avatar AtilaTheGreat
AtilaTheGreat
13:40 14.02.2023.

Ljudi zaboravljaju što je bila Jugoslavija. "Po ključu" su se trpali i srpski voditelji... i onda danas kažu "koja bi to dobra reprezentacija bila"... Ne bi! Pola Hrvata bi bilo zamjenjeno kilavim Srbima.

NI
Nipos66
13:05 14.02.2023.

"Na oduševljenje cijelog svijeta.." i 18 mjesto- čudno neko oduševljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije