Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počivao u miru

Umro je trogirski slavuj Vinko Coce!

Vinko Coce
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
27.10.2013.
u 09:02

Obitelj je shrvana iako je znala da će se to dogoditi. Naime, liječnici su im rekli da je to samo pitanje vremena. Coce je od svibnja bio u KBC-u Split.

Poznati pjevač Vinko Coce, trogirski slavuj, umro je noćas oko 1 sat u 59. godini u splitskoj bolnici. 

Obitelj je shrvana, iako je znala da će se to dogoditi. Naime, liječnici su im rekli da je to samo pitanje vremena. Posljednji ispraćaj legende hrvatske glazbe je sutra na groblju u Trogiru u 16 sati. Coce je od svibnja bio u KBC-u Split.

Dobio Porina

Coce je rođen u Trogiru 22. prosinca 1954. godine. Nakon završene Obrtne škole radi u trogirskom brodogradilištu, a njegov interes za glazbu raste pa 1972. godine počinje surađivati s klapom Trogir uz koju ostaje sve do početka samostalne karijere. Godine 1983. primljen je za zborskog tenora u profesionalnom mješovitom zboru HNK Split, gdje pet godina uspješno pjeva cjeloviti operni repertoar.

Samostalnu karijeru počinje 1991. godine. Dvije godine poslije snima svoj prvi album "Mirno spavaj, ružo moja" koji je donio nekoliko hitova. Iste godine osvaja i Grad Prix na Splitskom festivalu zabavne glazbe s pjesmom "Sićaš li se, Lungomare". Zajedno s klapom Trogir dobiva i nagradu Porin.

>>Nakon pogoršanja stanja, Vinko Coce ponovno operiran

>>Vinka Cocu u bolnici posjetili hajdukovci

>>Zečić: Ne želim pjevati bez Coce, bilo bi to kao da sam ga otpisao

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije