Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjevač Azre

Štulić: Čovjek ne može naći odvjetnika u Hrvatskoj!

Branimir Štulić
Screenshot/YouTube
10.07.2013.
u 09:34

Legendarni pjevač Azre, Branimir Džoni Štulić, objašnjava da nema putovnicu jer ne može tražiti "novog tatu i mamu"

Legendarni pjevač Azre Branimir Džoni Štulić u ekskluzivnom je intervjuu beogradskom B92 kazao da ne može dići tužbu protiv Croatia Recordsa u Hrvatskoj zato što ne može naći odvjetnika u Hrvatskoj.

– Čovjek ne može naći odvjetnika u Hrvatskoj. Oni se svi drže zajedno. Ne samo da su naštimavali zakone po sebi nego čovjek ne može doći do suda – kazao je Štulić, koji već godinama najavljuje tužbu zbog autorskih prava protiv hrvatske diskografske kuće. Kazao je da iznos tužbe koju namjerava podnijeti protiv Croatia Recordsa ne bi iznosila 50 milijuna eura, brojke koja se ranije spominjala.

– Ne, nije 50, to je sigurno. Od početka 90-ih sam prodao milijun albuma. Tada je prosječna cijena bila 25 maraka za jednu kazetu. Tu se okrenulo bruto 25 milijuna samo do početka devedesetih – objašnjava Štulić i dodaje kako u Hrvatskoj i Srbiji "ni dinara" nije naplatio za autorska prava "od kada se počeo baviti tim poslom".

Sviram da ne zaboravim

Demantirao je tvrdnje da priprema povratnički koncert u Beogradu, a ne misli svirati ni u drugim dijelovima bivše države.

– Ponekad netko zove i hoće raditi. Ja ne mogu objasniti da to nije 's uštapa na uštap'. Pogotovo ako čovjek ima ime, ne može se sramotiti. Nije stvar u tehnici, to svatko može postaviti, to je naprosto cijeli posao. Čovjek mora imati neku bazu, adresu, imati račune. Znate kakav je to posao, to je tvornica – rekao je Štulić, koji kaže da nije vježbao sviranje posljednjih 40 godina.

Na pitanje svira li, odgovara: "Sviram da ne zaboravim!"

– Ispričat ću vam priču. Ako netko izrazi želju da me vidi za milijun nečega i dođe mi u kuću, donese vreću punu kovanica, tresne je na stol i kaže ovo je za jedan koncert. Ja se zajapurim, uši mi pocrvene i ne znam što ću od sebe. Kažem: "Jao, dobro, mogu ti nešto odsvirati." On kaže: "Može." Ja krenem i on za pola minute kaže: "Jao moram nešto odmah obaviti, pokupi te zlatnike i više ga ne vidiš." Da nisam otvorio usta, napravio bih karijeru – kazao je Štulić.

Nema putovnicu jer ne može tražiti "novog tatu i mamu"

Štulić objašnjava da nema putovnicu jer ne može tražiti "novog tatu i mamu". Premijer Srbije Ivica Dačić ponudio je da mu Srbija izda putovnicu, no on o tome ništa ne govori.

– Ja sam rođenjem imao putovnicu i bila je ta zemlja koja je bila... To je isto kao kada te tata i mama naprave i onda se razvedu i možeš biti s jednim i drugim ili bez jednog i drugog, ali ja ne mogu ići po svijetu i tražiti novog tatu i mamu. Nisam ja vezan, nemam ja nikakav kompleks, nego naprosto... bilo pa prošlo – rekao je Štulić kojemu i danas "grozno pokvari raspoloženje" gledanje vijesti iz Hrvatske i Srbije.

– Sretan sam da ne vidim, ni čujem, ne znam – kazao je Štulić i dodao da je "stvarno tako".

Na pitanje znači li to da živi u informativnoj blokadi odgovara kako je riječ o "duševnim bolima".

– Znate da se ljudi pozivaju na duševne boli. Meni je to velika bol. Moguće je da zato radim knjige iz povijesti – kazao je Džoni. Smatra da nitko ne čeka već desetljećima kako bi ga čuo otkako je otišao "u egzil" u Nizozemsku.

– Ne mislim da me itko čeka. Ne mislim da sada netko ne može spavati ako ja ne sviram - zaključio je Štulić.

 

>>Štulić traži od srpskog izdavača 75.000 eura!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije