Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kršenje prava

Štulić traži od srpskog izdavača 75.000 eura!

Branimir Štulić
Screenshot YouTube
08.07.2013.
u 21:41

Štulić tvrdi da je komplet od 14 njegovih knjiga i dva CD-a s neobjavljenim koncertima 'Plato' 2010. godine izdao u nekoliko puta većem broju od dogovorenih 1000 kompleta

Poznati glazbenik Branimir Johnny Štulić traži 75.000 eura od beogradske izdavačke kuće 'Plato books' te tvrdi kako su prekršili njegova autorska prava jer su prijevod klasičnih djela antičke književnosti na suvremeni srpski jezik koje je pjevač izdao prije tri godine, višestruko tiskali bez njegove dozvole.

Danas je trebalo početi suđenje, no ono je ponovno odgođeno, piše B92. Štulić tvrdi da je komplet od 14 njegovih knjiga i dva CD-a s neobjavljenim koncertima 'Plato' 2010. godine izdao u nekoliko puta većem broju od dogovorenih 1000 kompleta.

Novo suđenje zakazano je za studeni i to više od godinu dana nakon podnošenja tužbe za kršenje autorskih prava.

Štulić je najavio da će tužiti i Croatia Records jer su od 1985. do danas objavljivali njegove radove bez njegova dopuštenja.

>> Štulić: Živim asketski i pišem pjesme, ali neću izdati album

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije