Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski festival

Pobjednici Splitskog festivala su klapa Sveti Florijan i Čedo Martinić

Splitski festival
Ivo Čagalj/Pixsell
04.07.2010.
u 23:12

Ovacije publike pripale su pjesmi "Kako ću joj reć´ da varin" čijim je veselim ritmovima ispričana priča o splitskom škveru.

Grand prix  50. jubilarnog Splitskog festivala odlučila je publika, našao se u rukama klapa DVD-a Žrnovnica Sveti Florijan i Čedo Martinić. Druga nagrada gledatelja pripala je Mladenu Grdoviću i pjesmi "Ako sutra ne svane mi zora", a treća klapi Sol i "Teštamentu". 

- Stjecajem okolnosti došlo je do ove pjesme koju nam je ponudio Ernest Pelajić. Ovo je ogroman uspijeh, ludilo, apsolutni smo pobjednici 50. Splitskog festivala - kazali su nakon proglašenja pobjednici. Klapa DVD-a Žrnovnica Sveti Florijan postoji samo šest mjeseci i prva je vatrogasna klapa u Hrvatskoj.

- Ovo je timski rad. Ničim nismo opterećeni, hvala ti Bože na ovome - kazuju članovi koji su u backstageu oduševljeno pratili nastup legende Mate Miše Kovača i pjevali stihove njegove pjesme "Ako me ostaviš".

Iza kulisa 50. jubilarnog Splitskog festivala sinoć se najviše diskutiralo o razlozima zbog kojih ljubimci publike među kojima Vinko Coce, Severina, Luka Nižetić, Maja Šuput, E.T. nisu prošli u završnicu. Buru je ponajviše digao ulazak Mirele Mejić u finale, jer po mišljenju nekih ova pjevačica nije trebala biti tamo.
- To prvi put čujem. Imam jako kvalitetnu pjesmu, prekrasna je. Drago mi je što je na jubilarnom festivalu sve uživo - izjavila je Mirela. Na finalu se nisu mogla doznati imena članova žirija koji odlučuje o nagradama. Od direktora festivala nije ih uspio dobiti ni šef press centra.

Iako ga nije mučilo otkud dolaze glasovi, Mladena Grdovića "žuljale" su druge misli.  Naime, kazao je kako mu je rečeno da je prva večer na kojoj su pjevali poznati, humanitarnog karaktera, a da nije tako ispalo. No, tvrdi Grdović ne želi se miješati u poslove organizatora. Time se nije zabrinjavao ni splitski kazališni intendant koji je svoj ulazak u finale iskoristio za opraštanje od publike.
- Ovo je moj zadnji nastup na ovom festivalu - poručio je nakon što je izveo svoju "Hobotnicu".  Ovacije publike ipak nisu pripale njemu, nego klapi DVD-a Žrnovnica Sveti Florijan i Čedi Martiniću koji su kroz pjesmu "Kako ću joj reć´ da varin" ispričali priču o splitskom škveru.

Pola gledališta bilo je na nogama, a izvješen je i transparent u skladu sa stihovima pjesme na kojem je pisalo "Mi ćemo van prat´". Kao iznenađenje večeri pojavio se legendarni Mišo Kovač koji je osim što je odao počast festivalu došao podržati i kćer Ivanu i njezinu skladbu "Ulice života". Iza bine je izljubio Mucala i na uho mu savjetovao kakav bi trebao biti intendant.

Poljupci su se razmijenjivali i između Vjekoslave i Tončija Huljića te Jelene Rozge koji su sinoć slavili jer im je tijekom festivala uručena nagrada najizvođeniju pjesmu u 2009. godini - "Rodit ću ti ´ćer i sina".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije