Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još ga traže

Omar Sharif: Iako star, još sam najpoželjniji i vraćam se na scenu

omar sharif
06.03.2012.
u 10:00

U “Kada luka zove” partnerica će mu biti Rachel Weisz, a drugi film financira poznati milijarder Carlos Slim koji Omara obožava

Nakon dulje stanke i mnogo odbijenih ponuda, poznata hollywoodska zvijezda Omar Sharif na velika se vrata vraća filmskoj sceni i glumit će u dva filma koji će, kaže, iduće godine kandidirati i za Oscara.

Stari konji su za klanje

– Snimamo od početka veljače – rekao je Omar za londonski dnevnik na arapskom jeziku “Al Quds al Arabi” i nastavio:
– Dobivao sam puno ponuda za glavne uloge. Iako sam star, još sam najpoželjniji i najtraženiji glumac. Nažalost, po mome mišljenju, danas više nema tako kvalitetnih glumaca kakvih je bilo prije. Zapadni svijet kinematografije ipak još cijeni dobre stare glumce, nije kao kod nas u Egiptu gdje se i na glumce odnosi staro pravilo – “kada konj postane star, kolje se”.

Umjetnik nije otkrio puno detalja, ali rekao je da se prvi film “Kada luka zove” snima prema romanu francuskog pisca Amina Maaloufa. Uz Omara u glavnoj ulozi, glavnu žensku ulogu u filmu glumi, po Sharifovu mišljenju, jedna od najljepših američkih glumica Rachel Weisz. Produkcija je američka, ali većina filma bit će snimljena u Parizu.

Snimanje u Amsterdamu

– Meksički milijarder i scenarist Carlos Slim financirat će film zato što me obožava. Slim mi je rekao da mu nije važno koliko će ga to stajati, glavno mu je da u filmu glumim ja – kaže 79-godišnji glumac. Usporedo, njegov drugi film “Prelazak pustinje” snima se u Amsterdamu. Producent i scenarist je Mohi Quandour.

Ključne riječi

Komentara 5

VE
Vexans
12:04 06.03.2012.

Starački egoizam!

MA
Maroje2312
14:11 06.03.2012.

Izgleda ko živi leš. Strašno je kad ljudi nisu svjesni svojih godina.

DU
dugi
17:49 06.03.2012.

Pitanje za ovu dvojicu \"komentatora\", da li se ta misljenja odnose i na Peru Kvrgica? Jednog od nasih najboljih karakternih glumaca, a opet TAKO JE STAR. Tebalo bi ga vec maknuti kao onog egipatskog konja., po misljenju ove dvojice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije