Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IN MEMORIAM

Na Mirogoju ispraćen Branko Marušić, jedan od osnivača 4M

4M (1)
Foto: pixsell
1/5
16.11.2012.
u 00:09

Od pjevača oprostili su se kolege među kojima i Miro Ungar i glumac Špiro Guberina. 4 M sudjelovali su i na natjecanju Eurovizije. Do 1974. snimili su 60-tak gramofonskih ploča

Branko Marušić – Medo, jedan od osnivača Kvarteta 4M, dobitnika nagrade Porin za životno djelo, preminuo je u 76. godini u Zagrebu.

Na zagrebačkom groblju Mirogoju od njega su se danas oprostili obitelj i kolege glazbenici među kojima i Miro Ungar i glumac Špiro Guberina.

Kvartet 4M osnovan je 1956. godine u Zagrebu, a članovi su bili Ivica Krajač - Mali, Branko Marušić - Medo, Željko Ružić - Muki i Miro Ungar. U 60-ima su poznati u cijeloj zemlji, ali i širom Europe s nastupima u Švedskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Belgiji, Švicarskoj, Austriji i Finskoj te mnogim drugim zemljama.

Sudjelovali su i na natjecanju Eurovizije. Do 1974. snimili su 60-tak gramofonskih ploča s hitovima poput "Rijeka bez povratka", "Buona sera signorina", "Charlie Brown", "Volim kišu", "Nima Splita do Splita", "Pozdrav svijetu", "Neka visi Pedro" i drugi.

 

Komentara 6

M3
Miške 3
06:07 16.11.2012.

Gospodin Medo, bila mi je ćast profesionalno družiti se s tobom. Bio si pravi gospodin, dobronamjeran i pravi prijatelj, europejac i Zagrebčanac. Neka ti je laka zemlja.

FE
fellix1601
08:20 16.11.2012.

Laka ti bila hrvatska a naročito zagrebačka gruda..... Medo moj !!! iskrena sućut obitelji !

ZE
zelenakrava
09:46 16.11.2012.

Na izlazu stojim uz zid katedrale i skupljam za crkvu te priloge male i taaaada mi kažu svi ,sve dugove svog tatice platiti češ ti...... Bio je sa ostalim članovima 4M dio mog djetinstva i odrastanja.Njegovi(tj.njihovi) nastupi podsjećaju me naa vrijeme kada smo posljednji puta bili mladi. Neka mu je laka hrvatska zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije