Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogovor o djetetu

Može li Severina Milanu oduzeti očinska prava?

'21.07.2012., Split - Bivsi sahovski svjetski prvak Gari Kasparov odigrao je simultanku na Prokurativama, gdje je medju ostalima, u dvoboju sudjelovala i Severina s muzem Milanom Popovicem. Photo: Iva
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
14.10.2012.
u 09:35

Ako Milan Popović svoga sina Aleksandra nije vidio dulje od tri mjeseca, Severina može zatražiti na sudu da mu se privremeno oduzmu roditeljska prava, tvrdi Dafinka Večerina, poznata zagrebačka odvjetnica specijalizirana za obiteljsko pravo

Ako poznati srpski poduzetnik i nevjenčani Severinin suprug Milan Popović (47) nije vidio svoga sedmomjesečnog sina Aleksandra dulje od tri mjeseca, Severina na sudu može tražiti da mu se privremeno oduzmu roditeljska prava. Tako tvrdi poznata zagrebačka odvjetnica Dafinka Večerina, specijalizirana za obiteljsko pravo.

>>U tjedan dana razoreno pet zvjezdanih brakova

Dodaje da su bogati povlašteni i pri određivanju alimentacije za dijete. Iako je tvrtka Milana Popovića, Amlaco Group, lani imala promet od 6,8 milijardi kuna, iznos alimentacije neće se određivati prema profitu njegove tvrtke nego prema potrebama djeteta. Uobičajeno je da sud za dijete mlađe od šest godina visinu alimentacije određuje prema visini plaće, što najčešće iznosi 17 posto.

>>Dan nakon prekida nasmijana Severina šarmirala Lošu

- Severina na sudu može zahtijevati da otac sudjeluje u pokrivanju troškova dadilje, skijanja, skupih privatnih vrtića i škola te režija u elitnom kvartu u kojem živi. Problem je što mi nismo Amerika pa sam tako ja u svojoj praksi naišla na slučaj da je majka za dijete dobila alimentaciju od najviše 10.000 kuna na mjesec – kaže Dafinka Večerina.

Dok sud ne odredi kod koga će živjeti dijete, Milan će sina Aleksandra moći viđati samo u Hrvatskoj. – Pjevačica za svako napuštanje zemlje mora dobiti dozvolu od nadležnog centra za socijalnu skrb. Ona se izdaje ovisno o mjestu prebivališta djeteta – objasnili su nam odvjetnici. Sud će regulirati susrete djeteta s roditeljem s kojim više ne živi, ako se Severina i Milan to ne uspiju dogovoriti.

>>Severina: Milan dva mjeseca nije vidio sina, ali je za krštenje znao

Komentara 49

Avatar morski covik 1
morski covik 1
16:23 14.10.2012.

Severina je Hrvatska Kraljica!!!

VD
Vojo Dodevski
18:49 15.10.2012.

Joj sto je ljep na ovoj fotki "kralj bakra", izgleda da mu posao bas ne ide najbolje, cim nema para da se okupa, obrije i podsisa. Koliko mi je poznato, dijete je rodila Severina, koja nije u braku sa ovim ljepotanom, pa na sudu Seve moze reci da joj je trebao samo donator sperme, da je uvijek zelela biti samohrana majka itd, itd. E, ali je veliko pitanje dali ona zbilja zeli biti majka u pravom smislu te reci, ito samohrana, ili joj je sve ovo samo jos jedan marketingski potez, a djete ce, bila ona i dalje sa Milanom ili ne odgajati beyby siteri. Fakt da Milan mjesecima ne vidja djete, na sudu nece imati nikakvu tezinu, jer je najbitnije ko finansira izdrzavanje tog malog princa. Ako zaracene strane pocnu na sudu koristiti prljavi ves onog drugog, Milan ce lako uvjeriti Sud da se o djetetu ne moze brinuti majka koja je cjelom svetu poznata po tome sto svoj sex prodaje po Internetu.

KR
krilnik2
18:04 15.10.2012.

UH pa to bi bilo strasno i otezalo nas ulazak u EU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije