Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Klapa Rišpet predstavlja novi singl Projdi mojom kalon

klapa Rišpet (1)
Foto:
1/10
PR
Autor
PR članak
25.04.2013.
u 10:37

Dalmatinska klapa RIŠPET predstavlja novi ljetni singl Projdi mojom kalon! Pjesma nostalgičnog karaktera vraća nas u ljetna vremena stare Dalmacije a šestoro članova ove splitske klape novim singlom još jednom su zaslužili upravo RIŠPET!

Damlatinska klapa Rišpet snimila je novi ljetni singl Projdi mojom kalon! Nakon dosadašnjih hitova Lumin, Kad je pošla ća i dueta s legendarnim Mišom Kovačem u pjesmi Sunce mi od tebe dolazi, vrijeme je za novi ljetni hit! Nostalgična pjesma Projdi mojom kalon vraća nas u stara dalmatinska ljetna vremena, a otpjevali su je vrhunski glazbeni vokali Ivo Amulić, Jure Šaban Stanić, Damir Burić, Jure Bralić, Frane Jukić, Marin Čoko i Igor Visković.

Pjesma je tipična dalmatinska uhu ugodna i jako pjevna, čak pomalo i nostalgičnog karaktera, vraća nas u neka davna vremena stare Dalmacije. U pjesmi se radi o pomorcu koji se nakon pustih godina lutanja morima svijeta vraća doma i želi oženiti svoju staru ljubav iz mladost!i” – izjavio je na snimanju spota autor glazbe Pero Kozomara.

Tekst je napisao Krešo Ivić, aranžman Remi Kazinoti, a glazbu kao i uvijek potpisuje Pero Kozomara, ujedno producent i skladatelj klape, široj javnosti poznat kao tata klapske glazbe, autor hitova Ne more mi bit, Zora bila, Još ne mogu pristat volit i mnogih drugih.

Kadrovi prekrasnog videospota za pjesmu Projdi mojom kalon snimljeni su kraj crkvice Sv. Nikole, na prvoj vidilici na Marjanu koja predstavlja prekrasno mjesto s najljepšim pogledom na Split, u konobi Oštarija Viđakovi na splitskim Bačvicama te po kalama Varoši koje su najstariji dio Splita. Atraktivne lokacije članovi Rišpeta izabrali su kako bi upotpunili tematiku stare Dalmacije koju su opjevali u svojoj novoj pjesmi.

Popularni Rišpet nastupit će na ovogodišnjem Splitskom festivalu koji se održava početkom srpnja na kojem ćemo imati prilike čuti još jednu novu pjesmu Čaća koju će otpjevati šetorica vrhunskih glazbenika, a za koju je stihove napisao poznati enigmatičar Robert Pauletić.

Novu pjesmu klape iz Splita možete skinuti sa slijedećeg linka

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?