Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljska sreća

Igor Budan: Aron nam je ispunio san da imamo troje djece

'budan03_nnn_sce_060913'
''
07.09.2013.
u 18:00

Poslije gubitka kćeri Amber bivši hrvatski reprezentativac i njegova supruga Đina hrabro su nastavili život, a svoju djevojčicu nose u srcu

– Opet sam proživio jedan od najljepših osjećaja – dolazak djeteta na svijet! – uzbuđeno nam je rekao Igor Budan, bivši hrvatski nogometni reprezentativac. Prije dva tjedna on i supruga Đina postali su u Italiji roditelji sina Arona, a Igor je, kao i pri rođenju svakog od svoje djece, bio na porođaju.

Vječita praznina

– Ne doživljavam porođaj kao muškarci koji kažu: \"Bolje je biti žena i ne proći ono što na porođaju mora proći muškarac\". Ženi je jako bitno da je muškarac u takvim trenucima uz nju i ja sam u tome već zbilja iskusan partner. Porođaji moje djece su mi najljepše životno iskustvo – kazao je presretni Igor i nastavlja:

– Sve je prošlo u najboljem redu. Đina i Aron su kod kuće i sjajno su.

Dolazak djeteta uvijek je najljepša vijest, a u slučaju Igora i Đine tim ljepša sjetimo li se tragedije koju su lani proživjeli. Naime, od posljedica meningokokne sepse na Odjelu intenzivne njege Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka preminula je njihova dvogodišnja kći Amber. Aronovo rođenje za ovu je obitelj blagoslov, ali i znak da su hrabro krenuli dalje.

– Naša je najveća snaga u tome što smo tragediju prihvatili svjesno, kao dio života. Praznina u nama ostat će zauvijek, ma koliko još djece imali, nikad više nećemo biti savršeni. S druge strane, to bolno iskustvo možemo dijeliti s drugima i svima pokazati da bez obzira na nedaće treba podići glavu.

Gubitak djeteta ne može se preboljeti pa i sada kažem da imamo troje djece. O želji da povećamo obitelj Đina i ja razgovarali smo i dan prije nego što je Amber umrla. S Aronom smo nastavili živjeti zbog starije kćeri Viktorije i zbog nas – kaže Igor koji namjerava u spomen na Amber posvetiti se humanitarnom radu.

Pomoć s Kantride

– Prije nisam imao snage, ali sada želim pomoći. Poslije 20-ak godina karijere prestao sam igrati i postao team menadžer u Palermu, a sada mi je san spojiti Italiju i Hrvatsku utakmicom ili turnirom na Kantridi i od ulaznica pomoći ili bolnici na Kantridi ili nekome kome će u tom trenutku trebati pomoć – rekao je rođeni Riječanin.

 Bratu se posebno razveselila sestrica Viktorija.

– Naša se petogodišnja kći Viktorija nakon tragedije koja nam se lani dogodila sada malo opustila. Naučila je da je sama i malo smo je razmazili tako da se sada opet mora naviknuti na to da nije jedina i da se sve ne vrti oko nje. Ali presretna je. Stalno poljupcima budi bracu, mazi ga, brine se o njemu i doživljava ga kao lutku s kojom se želi igrati – kazao je ponosni tata Igor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije