Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gosti festivala

Angelina Jolie i Brad Pitt na crvenom tepihu u Sarajevu

Barcelona
30.07.2011.
u 18:26

Angelina će večeras biti dodjeljena nagrada "Počasno srce Sarajeva" u Narodnom pozorištu

Angelina Jolie i Brad Pitt došli su dana u Sarajevo na zatvaranje "Sarajevo film festivala", prenosi portal Sarajevo - x.com. Angelina će biti specijalna gošća svečane ceremonije zatvaranja festivala gdje će joj biti dodijeljena specijalna nagrada "Počasno srce Sarajeva" u Narodnom pozorištu, objavljeno je na službenoj stranici festivala. Kako prenose bosanskohercegovački mediji poznati par je privatnim avionom sletio na aerodrom u Sarajevu oko 17.30 sati, a grad će napustiti već večeras.

Na crevnom tepihu pojavili su se nešto prije 20 sati, javlja Dnevni Avaz.. Dobro raspoloženi pozdravili su publiku te najavili kako će se sigurno opet vratiti u Sarajevo.

- Drago nam je što smo u ovom prelijepom gradu i velikom festivalu. Ovo nije posljednji put da smo u Sarajevu, doći ćemo ponovo - rekao je par, piše Dnevni Avaz.

Sa puno ovacija par je dočekan na crvenom tepihu gdje je vladala prava gužva. Svi su htjeli dobiti Angelinin i Bradov autogram. Oni koji su imali sreću rukovali su se, a jedna mala Sarajka dobila je poljubac od Angeline.

Direktor SFF Festivala Mirsad Purivatra uručio je nagradu počasno Srce Sarajeva glumici Angelini Jolie uz objašnjenje kako nagradu ne dobiva samo zbog glumačkog postignuća već i zbog velikog angažmana van filmske industrije, a kada je Angie uzela nagradu u ruke prolomio se jak pljesak uzvanika.

- Drago mi je što sam tu, u ovom prelijepom gradu u ovoj prelijepoj zemlji. Ono što me osim vaše topline dirnulo, to je i vaš talenat. Nikada u svojoj karijeri nisam radila sa takvim talentiranim i discipliniranim ljudima kao što ste vi. Ovaj festival, koji je nastao u ratu, svake godine je sve veći i to ovaj grad zaslužuje - rekla je Hollywoodska glumica, prenosi Dnevni Avaz.

Glumačkom i bračnom paru ovo nije prvi posjet Sarajevu, već su prošle godine dva puta posjetili ovaj grad. Glumica je inače režirala i film "U zemlji krvi i meda", ljubavne tematike koji je smješten u Bosnu i Hercegovinu u vrijeme rata. Priča je to o ljubavi između Srbina i Bošnjakinje, a u kina dolazi u prosincu.

S poznatom se glumicom susreo i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji je kao počasni gost festivala prošetao crvenim tepihom, a tijekom dodjele nagrada sjedili su u istom redu.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
23:33 30.07.2011.

Dosli Amerikanci da obidju novu Americku koloniju. Uskoro ce Bosanci postati kao Amerikanci, a to znaci tijela ce im postajati deblja a mozgovi sve zostaliji. Jadan narod.

OB
-obrisani-
23:56 30.07.2011.

Gledam ove mlade ljude u zanosu. Njihova svijest bice oblikovana bas kao sto gospodari u Washingtonu zele.Hranice se ovim kulturnim smecem iz Hollywooda, McDonalds ce im servirati fast food, a ljudi ce ceznuti za srecom koju ce dozivljavati gledajuci zvijezde koje su za njih nedodirljive. Da je Angelina iz Rumunije ili Madjarske nitko o njoj ne bi ni govorio.I dok Agelinin bankovni racun raste, ova bijeda postaje duhovno siromasnija. A mozda nisu bolje ni zasluzili.

KI
kitikat
21:33 30.07.2011.

a u makarsku stigla Seka Aleksic,xaxaxaxaxa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije