Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 73. godini života

Američka pjevačica Etta James umrla u zagrljaju voljenog sina

Etta James
Reuters/ PIXSELL
21.01.2012.
u 16:00

Etta James vodila je godinama bitku s ovisnošću o heroinu, a 2008. dijagnosticirana joj je i Alzheimerova bolest

Velika američka glazbenica osebujna glasa Etta James preminula je u petak, u bolnici u Riversideu, u 73. godini života od komplikacija prouzrokovanih leukemijom. Uz nju su do posljednjeg trenutka bila dvojica njezinih sinova, Donto i Sametto.

 – Bio je to težak dan, ali sam svejedno zahvalan. Izdahnula je na mojim rukama i rekao sam joj sve što sam trebao reći, od molitve do nabrajanja svih majčinskih postignuća – rekao je shrvani 43-godišinji Donto.

 Izvođačica hitova “Dance with me Harry”, “At least” i mnogih drugih primljena je u bolnicu u četvrtak navečer, a Donto je otkrio kako ju je bolest toliko svladala da nije mogla pričati, ali je ipak razumjela sve što joj je govorio.

 – Pitao sam je čuje li me, a ona je brzo pogledala u mene i očima pokazala da čuje. Prije toga uopće nije reagirala ni na što – ispričao je pjevačicin sin.

 Za voljenu majku Donto ima riječi hvale i iako je svjedočenje smrti najvažnije mu osobe u životu bilo zastrašujuće, Donto smatra kako je to u biti bio pravi blagoslov.

 – Ne bih mogao poželjeti da je umrla nikako drukčije nego na mojim rukama. Rekao sam joj da je volim i za kraj joj poručio da je bila odlična majka, da je napravila odličan posao u svom životu i da ima sedam unuka, koji je vole – rekao je Donto o svojoj majci koja je svoju uspješnu karijeru počela graditi još 50-ih godina.

 Njezin pjevački stil varirao je od blusea preko rocka do jazza, a njezin privatni život obilježila je ovisnost o heroinu zbog čega je nekoliko puta bila uhićena.

 Već u dobi od 30 godina imala je podeblji bolnički karton u rehabilitacijskim centrima. Od 1969. godine pa sve do svoje smrti bila je u braku s Artisom Millsom.

Ključne riječi

Komentara 1

AR
ana.rimbaud
10:32 22.01.2012.

Jedan od najboljih svjetskih vokala ikada! Šteta što je tako otišla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije