Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska se osramotila

Ženski rukomet na dnu, a nasljednice ne postoje

10.12.2014., Varazdin - Zensko Europsko rukometno prvenstvo, skupina C, Hrvatska - Njemacka. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
12.12.2014.
u 10:30

Igračice nisu pokazale borbenost za kockasti dres, izbornik Canjuga je griješio, a ni srpska psihologinja Jeličić nije pokazala čudotvorne metode

Nakon dva poraza (Švedska i Njemačka) i ispadanja s Europskog prvenstva, u Varaždin Bregu, u kojem su smještene naše rukometašice, kao da su karmine. Svaka djevojka sa svojim mislima, pogledi upereni prema podu. Srame se. Imaju i zašto. Ispasti na domaćem parketu već u prvom kolu, bez praktički ispaljenog metka, žešća je sramota.

Vladimir Canjuga rekao je da je ovo njegova posljednja epizoda sa ženskim rukometom. Ostat će zapisan kao izbornik s najdužim stažem na ženskoj klupi, od 2010. do 2014. godine. No, na pet velikih natjecanja nije osvojio nijednu medalju. Moći će se pohvaliti s dva četvrtfinala (SP 2011. i OI 2012.). Možda je trebao otići prije, nakon ispadanja u prvom krugu na EP-u u Srbiji u prosincu 2012., a pogotovo nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP 2013. godine. Očigledno više nema prave kemije s ovom generacijom premda je to izgledalo kao med i mlijeko. No, informacije iz kluba govore nešto sasvim drugačije. Daleko je to bilo od idile.

S jednom svjetskom klasom (Penezić) i s dobrim vratarkama ne može se puno napraviti u vrhunskom rukometu. Može, ako se manjak kvalitete nadomjesti velikom borbenošću, ostavljanjem srca na parketu. No, osim Penezić i Katarine Ježić malo smo vidjeli onih koje "grizu" parket. Izbornik je svu odgovornost za debakl preuzeo na sebe, ali je osuo drvlje i kamenje na hrvatske klubove u kojima se slabo radi. Hm, što će na to reći Goran Mrđen i Irfan Smajlagić, treneri Podravke i Lokomotive?

Uvjeti? Imala je ženska reprezentacija sve. Čak i Bojanu Jeličić, priznatu sportsku psihologinju koja je radila sa srpskom muškom reprezentacijom (drugi na EP-u 2012.) i sa ženskom reprezentacijom Srbije (druge na SP-u 2013. i četvrte na EP-u 2012). Rekla je da u njezinu radu riječ neuspjeh ne postoji. Eto, ispada da se i ona prevarila.

Sada se mora tražiti nasljednik, ali i nasljednice. I dok će trenera uvijek biti, tko će zamijeniti Tatari, Horvat, Gaće, Zebić, Jelčić, a već sutra Penezić, Benko, Elez, Milanović-Litre... Osim Ježić, Žderić i Mičijević, nemamo kvalitetnih mladih igračica. Smjenom generacije nije nas na velikim natjecanjima bilo od 1997. do 2003. godine. Bojimo se da će se isti scenarij dogoditi jako brzo. A neka večeras u varaždinskoj Areni (20.15) barem bude dostojan oproštaj protiv Nizozemske. Neka frajle barem pokažu trunku borbenosti za nacionalni dres. Barem smo to zaslužili, svi mi ljubitelji ženskog rukometa.

>> Canjuga: Užas, sramota! Reprezentaciju vodim još u petak, a onda dajem ostavku!

Komentara 1

SV
svrakic
12:14 12.12.2014.

Rezultat repke je logičan slijed rada i ozbiljnosti od 2. lige prema 1. ligi.......razonoda,zajebancija i čisti amaterizam bez kormilara i bez cilja . Treba vidjeti koliko ulažu u mlade igračice savezi u Mađarskoj,Njemačkoj,Nizozemskoj,Rumunjskoj ,Crnoj Gori posebno itditd pa će biti sve jasno......kolko para toliko muzike.....igračice se ne kupuju nego stvaraju !!!!!!! Naravno za novac a ne za entuzijazam .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije