Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMNI ZA NIJEMCE

'Zebre' 12 godina bez slavlja u Zagrebu

Josip Valcic
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
27.09.2014.
u 08:06

- Kiel čine izvanredni pojedinci koji ne djeluju kao sjajan kolektiv - rekao je Vujović.

Rukometaši PPD Zagreba u nedjelju dočekuju moćnu njemačku momčad Kiel. Nekad su ove dvije momčadi igrale u polufinalima Lige prvaka (1997. i 2000.), a danas je razlika u kvaliteti i budžetu prilično velika. Naravno, u korist "zebri". Posljednja dva puta ove dvije momčadi susretale su se u četvrtfinalu Lige prvaka, 2009. i 2012. godine. I obje domaće utakmice zagrebaši nisu izgubili. Prije pet godina bilo je 28:28, a prije dvije godine 31:31. U toj posljednjoj utakmici nakon početnih 1:6, zagrebaši su u jednom trenutku vodili sa sedam razlike da bi na kraju završilo bez pobjednika. Posljednji put Kiel je slavio u Zagrebu 2002. godine.

Arena bi mogla biti puna

- Borit ćemo se 120 posto, bacamo se na glavu od prve minute. Kiel je velika momčad, mi smo toga svjesni, ali uz naše navijače i punu Arenu možemo puno toga napraviti. S novim trenerom dobili smo dodatnu dimenziju, ali svjesni smo da je pred nama još jako puno rada i odricanja. Imamo dosta oscilacija u igri, ali ako ćemo biti sto posto unutra onda možemo biti opasni. Pozivam ovim putem sve naše navijače da nas dođu podržati u Arenu - rekao je Josip Valčić, dokapetan.

Ulaz je slobodan. Već prvog dana podijeljeno je 8000 ulaznica. Svi koji žele doći na nedjeljni rukometni spektakl još uvijek mogu do ulaznica, koje se dijele danas od 17 do 19 sati te u nedjelju od 14 do početka utakmice, na blagajnama Arene.

Veselin Vujović zbog kazne EHF-a neće sjediti na klupi ni protiv Kiela ni protiv PSG-a u sljedećem kolu.

- Teško mi je pala takva odluka, na koju sam gotovo i zaboravio. EHF ne prašta nikomu pa tako ni meni. Imam vjere u svog pomoćnika Saračevića i siguran sam da će dobro odraditi ta dva susreta. U dvoboju s Kielom možemo puno toga dobiti, a iskreno, ne možemo previše izgubiti. Nadam se da će dvorana biti puta i da ćemo u sjajnoj rukometnoj atmosferi odigrati naš najbolji rukomet. Uvjeravam vas da će Zagreb biti tvrda kost za Kiel, ali i za sve ostale suparnike - istaknuo je Vujović.

Hoće li biti spreman Mario Vuglač?

- On je jučerašnji trening dobro odradio i bit će u sastavu. Isto kao i Tonči Valčić, koji je imao temperaturu. Dao sam mu jedan bablji lijek pa će valjda biti dobro - istaknuo je Vujović.

Mandalinić na čekanju

Stipe Mandalinić još odrađuje treninge sam, u teretani.

- Nakon svih mogućih kontrola uvjeren sam da ću od ponedjeljka biti u punom pogonu. To bi značilo da bih mogao biti i u avionu za Pariz. Znam da nisam spreman za cijelu utakmicu, ali ako mi trener da pet minuta, bit ću presretan - rekao je Stipe Mandalinić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije