Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl u Areni

Vori: Mladi dečki Zagreba preko noći su odrasli

Igor Vori, PPD Zagreb - PSG
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
23.04.2016.
u 12:23

– Opasni su ti mladi dečki. Jako opasni. Uostalom, nismo mi ovdje lako pobijedili kada smo igrali u skupini. Daleko od toga.

Vraćam se Zagrebe tebi, tebi na obale Save – ta legendarna pjesma Ive Robića sigurno je bila u mislima Igora Vorija, bivšeg kapetana hrvatske rukometne reprezentacije i bivšeg igrača PPD Zagreba, koji je sinoć s PSG-om sletio na Pleso. Pitanje je koliko će se još puta vraćati u rodni grad kao igrač nekog stranog kluba. Tko zna, možda je ovo posljednji put pa od sljedeće sezone zaigra za svoj najdraži klub iz Veprinačke ulice.

Opasni doma, ali i vani

– Čim smo u ždrijebu dobili PPD Zagreb u četvrtfinalu Lige prvaka, rekao sam svojim suigračima da smo dobili jednog ne toliko možda jakog, ali nezgodnog suparnika. Zagrebaši iz utakmice u utakmice igraju sve bolje i bolje i njima očigledno odgovara završetak sezone – rekao je Vori.

Neće Igor reći da ih je zaplašila pobjeda “plinara” na gostovanju u Manheimu, kod RN Löwena, ali...

– Opasni su ti mladi dečki. Jako opasni. Uostalom, nismo mi ovdje lako pobijedili kada smo igrali u skupini. Daleko od toga. I ne treba vjerovati u priče kako PPD Zagreb igra dobro samo kod kuće. Uvjerio se to RN Löwen, a i mi gledajući snimku te utakmice. Po meni su zagrebaši napravili jedan veći iskorak u odnosu na prošlu sezonu. U redu, i lani su igrali četvrtfinale, ali ih je Barcelona dobila lagano u Zagrebu i prilično uvjerljivo u uzvratu. Ono što želim reći jest da zagrebaši u odnosu na prošlu sezone podjednako dobro igraju kod kuće i u gostima – istaknuo je Igor.

Mislio je vjerojatno na sjajne predstave PPD Zagreba ove sezone na gostovanju kod njemačkih klubova. Od Flensburga su izgubili s golom razlike, od Kiela s dva, a RN Löwen su pobijedili. A mogli su bez problema pobijediti u sve tri utakmice u gostima. Ne treba zaboraviti da su to tri najjače njemačke momčadi u ovom trenutku.

– Te igre u gostima samo dokazuju da su ti mladi igrači odrasli, da su postali puno iskusniji – rekao je Vori.

PSG je s PPD Zagrebom dosad odigrao tek četiri međusobne utakmice. U tri su slavili Parižani, a u jednoj PPD Zagreb. Igor se nije baš proslavio pogocima u tim utakmicama. U sve četiri zajedno je postigao samo sedam pogodaka. Od četiri utakmice tri su bile prilično neizvjesne, dok je posljednja na gostovanju u Parizu završila pobjedom francuskih prvaka s čak devet pogodaka razlike.

Za PSG treća sreća

– Ne vjerujem da će se konačni pobjednik i sudionik Final-foura u Kölnu znati nakon prve utakmice. Osobno mislim da će to biti 120 minuta velike borbe, ali se nadam da ćemo na kraju mi biti ti koji će slaviti – istaknuo je kružni napadač pariške momčadi.

Nekako se čini da je Igor preoprezan. Možda ne zna da Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, ima problema kako sastaviti vanjsku liniju jer nema ozlijeđenih Šebetića, Obranovića i Pavlovića, od prije ni Stepančića i Šandrka.

– Nismo ni mi sto posto kompletni. Sve momčadi u četvrtfinalu imaju probleme s igračkim kadrom. Ma, gledajte, bez obzira na to u kojem će sastavu istrčati, PPD Zagreb bit će zahtjevan suparnik u večerašnjoj utakmici. Sigurno će kažnjavati svaku našu pogrešku, pa makar ona bila i sitna. Uostalom, imat će 15-16 tisuća navijača koji će im biti vjetar u leđa. Baš mi je drago da je trenutačno u Hrvatskoj velika rukometna euforija. Ne samo zbog kluba nego i zbog uspjeha – rekao je Vori.

Nije želio komentirati postoji li mogućnost da se vrati u reprezentaciju, ali koliko mu znači reprezentacija, pokazao je na Europskom prvenstvu u Poljskoj kada je došao bodriti dojučerašnje suigrače u polufinalu i u utakmici za treće mjesto.

Rukometašima PSG-a ovo je treći uzastopni četvrtfinale Lige prvaka. Prethodna dva puta izbacili su ih rukometaši Veszprema.

– Sada imamo veliku priliku da konačno odemo u Köln. Ali neće to ići lako – zaključio je Vori. 

Komentara 1

PA
pan-am
14:17 23.04.2016.

Ajde ,pokažite ima kako se igra rukomet ,nek polome zube u Zagrebu !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije