Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacija

Veliki Kiel uzeo Hrvata preko YouTubea!

Svebor Crnojević
18.07.2016.
u 09:18

Rukometni vratar Svebor Crnojević karijeru će nastaviti u Kielu

Vijest da će rukometni vratar Svebor Crnojević karijeru nastaviti u Kielu, odjeknula je poput bombe. Dečko ima 32 godine, nikad nije branio u jakom klubu, nikad nije bio ni blizu reprezentacije, a odlazi u jedan od najjačih europskih klubova. Odlazi među “zebre” gdje su već naš dečki Domagoj Duvnjak, Ilija Brozović i Blaženko Lacković. Svebor je prošlu sezonu branio u Moslavini i po prosjeku obrana bio je tek 19. vratar Premijer lige sa skromnih 29 posto obrana. Da stvar bude još gora, Moslavina je ispala iz lige.

No, da ne bude zabune, Svebor će u Kielu provesti samo dva mjeseca, do početka prave sezone. Dakle, od nastupa u Bundesligi i Ligi prvaka neće biti ništa.

– Kiel počinje pripreme, a oba vratara su mu zauzeta do kraja kolovoza. Landin ima obaveza u Danskoj, a Wolff u njemačkoj reprezentaciji. A Kielu treba vratar, po mogućnosti iskusan, za treninge. I našli su ga u Sveboru – istaknuo je Valter Matošević koji je prošle godine, u 45. godini, bio angažiran u Eisenachu.

Možda se nametnem

Sveboru će boravak u Kielu biti dragocjeno iskustvo, a usput će i zaraditi. Koliko? Pa za dva mjeseca ne manje od 3000 eura. Uz Svebora, Kiel je angažirao još jednog nepoznatog vratara na dva mjeseca – Toma Landgrafa.

– Počeo sam braniti sa 17 godina u Moslavini. Zbog fakulteta jedan dio karijere branio sam u Gorici pa se opet vratio u Moslavinu. To što sam otišao u Kiel ne znači da sanjam o nekoj velikoj karijeri. Došao sam pomoći. Tko zna, možda se nametnem. Volio bih ostati u Njemačkoj – kaže Svebor.

Zanimljivo da će put Njemačke i njegov mlađi brat, 21-godišnji Lovro koji igra na mjestu lijevog vanjskog pucača. Ide na probu u njemački trećeligaš Altenholz.

Svebor je pak jučer branio na oproštajnoj utakmici legende Kiela Dominika Kleina. Bolji debi nije mogao ni zamisliti. Samo šteta što nije bilo ostalih naših – Duvnjaka i Brozovića koji su s reprezentacijom Hrvatske. No bilo je tu velikih zvijezda. Svebor nije ni sanjao da će jednog dana braniti udarce Filipu Jichi, Momiru Iliću, Cristianu Zeitzu...

– Svi me pitaju kako to da je Kiel izabrao baš mene. Pa, imam dobrog menadžera, Kielu su se svidjele neke moje obrane na YouTubeu i to je to. Nema tu nikakve velike tajne – istaknuo je Svebor.

Ovaj 32-godišnji vratar nije prvi iz Moslavine koji se otisnuo u jače klubove. Marko Mamić “pobjegao” je Zagrebu i otišao u Švicarsku, pa potom u Francusku, a danas je jedan od važnijih igrača hrvatske reprezentacije.

Omeyer mu je uzor

Leon Šušnja je iz Moslavine došao do PPD-a Zagreb i danas je u krugu reprezentativaca.

Zanimljivo da je sad već bivši kapetan Moslavine Svebor Crnojević prošle godine bio izabran za najboljeg sportaša Kutine.

– To što imam 32 godine, nije ništa strašno. Ako Omeyer može s 38 godina vrhunski braniti, zašto ne bih mogao i ja uspjeti u kasnijoj dobi – istaknuo je Crnojević, koji je koordinator projekta EU u Hrvatskoj “Promicanje sporta i rekreacije”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije