Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometni savez

Šola dao ostavku, Tomislav Grahovac mogući nasljednik

28.01.2015., Ali Bin Hamad Al Attiya Arena, Al Sadd, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Poljska. Sandi Sola, predsjednik HRS-a.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
19.02.2016.
u 08:00

'Bilo mi je veliko zadovoljstvo u proteklih osam godina biti na čelu ovog odličnog tima, za kojih smo uspješno ostvarili mnoge zadane ciljeve Hrvatskog rukometnog saveza.'

Sandi Šola podnio je ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, a još prošle godine nije se činilo da će do toga doći. Naime, odradio je predstavljanje novog stožera hrvatske muške rukometne reprezentacije, redovnu godišnju skupštinu, ispratio je reprezentaciju na Europsko prvenstvo u Poljskoj. No da nije sve tako bajno, pokazala je njegova iznenadna ostavka na mjestu glavnog rizničara Svjetskog rukometnog saveza.

– Napustio sam tu funkciju zbog obiteljskih, privatnih razloga – rekao je tada kratko.

Na Europskom prvenstvu nije ga bilo bez obzira na to što je Hrvatska tamo igrala dobro i, na kraju krajeva, osvojila brončanu medalju. Po povratu iz Poljske Sandi Šola malo se primirio, a onda jučer odlučio:

– Bilo mi je veliko zadovoljstvo u proteklih osam godina biti na čelu ovog odličnog tima, za kojih smo uspješno ostvarili mnoge zadane ciljeve Hrvatskog rukometnog saveza. Ponosan sam na kontinuitet osvajanja medalja, ulogu Saveza u razvoju mladih generacija, promidžbu Hrvatske u svijetu i, na kraju, posebno na krunu osobnih velikih napora – dobivanje organizacije Europskog rukometnog prvenstva za muškarce 2018. godine – rekao je Šola.

Njegova ostavka bit će usvojena na Skupštini Hrvatskog rukometnog saveza koja će se održati za dvadesetak dana. Na toj istoj Skupštini bit će izabran i novi predsjednik. U najužem izboru je Tomislav Grahovac, poznati zagrebački odvjetnik, inače član Upravnog odbora Saveza. Jer, teško da će se dopredsjednik Zoran Gobac prihvatiti ove obveze.

– U idućem razdoblju posvetit ću se novim projektima i osobnim ciljevima koji zahtijevaju moju punu pažnju. I dalje ću rado davati svoju podršku razvoju hrvatskog rukometa i pratiti buduće uspjehe naših reprezentacija – zaključio je Sandi Šola.

>> Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza podnio ostavku u IHF-u!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije