Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvučene skupine

PPD Zagreb u Ligi prvaka protiv Kiela, Veszprema, PSG-a, Flensburga...

28.09.2014., Arena Zagreb, Zagreb - EHF Liga prvaka, skupina A, 1. kolo, RK PPD Zagreb - THW Kiel. Ilija Brozovic, Teo Coric.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
26.06.2015.
u 21:45

Nakon punih šest sezona izmijenjen je sustav natjecanja EHF Lige prvaka, pa ćemo tako ove sezone gledati četiri skupine od čega dvije „elitne“ ili „nositeljske“ s po osam klubova, odnosno dvije„neelitne“ ili „nenositeljske“ s po šest klubova.

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb saznali su protivnike u grupnoj fazi VELUX EHF Lige prvaka za sezonu 2015. /2016. Hrvatski rukometni prvaci i prošlogodišnji četvrtfinalisti najelitnijeg klupskog natjecanja Europe ove će sezone, u podosta izmijenjenom sustavu natjecanja EHF Lige prvaka, snage odmjeriti s europskim velikanima THW KielomMKB – MVM VeszpremomParis Saint – GermainomCelje Pivovarna LaškoOrlen Wisla PlockBesiktas Jimnastik Kulubu, i SG Flensburgom. Umjesto dosadašnjih 10 grupna faza EHF Lige prvaka od ove nam sezone donosi čak 14utakmica.

Nakon šest godina izmijenjen sustav natjecanja

Nakon punih šest sezona izmijenjen je sustav natjecanja EHF Lige prvaka, pa ćemo tako ove sezone gledati četiri skupine od čega dvije „elitne“ ili „nositeljske“ s po osam klubova, odnosno dvije„neelitne“ ili „nenositeljske“ s po šest klubova. Pravila koja se odnose na plasman u eliminacijski dioEHF Lige prvaka nisu ista za ova dva tipa skupina, a bitno je i primijetiti kako se format najjačeg muškog klupskog natjecanja proširio s dosadašnja 24 na čak 28 klubova predstavnika.

Pravila za skupine B (nositeljske skupine u kojima se nalazi i PPD Zagreb) govore kako od osam ekipa u svakoj grupi njih čak šest ide dalje. Prvoplasirane ekipe obje skupine izborit će direktno četvrtfinale, dok će preostalih 10 momčadi otići u fazu osmine finala. Posljednje dvije momčadi u skupinama A i neće sudjelovati u eliminacijskoj fazi turnira.

„nenositeljskim“ skupinama C i D samo prva dva kluba iz svake skupine prolaze dalje i to tako da se međusobno križaju prvi iz skupine C s drugim iz skupine D, odnosno drugi iz skupine C s prvim iz skupine D. Pobjednici tih dvaju susreta pridružit će se gore spomenutih 10 klubova iz skupina A i B u osmini finala. Nakon što tako dobivenih 12 klubova odmjeri snage u osmini finala, dobit ćemo šest pobjednika koji će se potom priključiti prvacima skupina A i B u četvrtfinalu. Nakon četvrtfinala slijediFinal Four turnir u Koelnu (28. /29. svibanj 2016.).

Nema lakog protivnika

U ždrijebu za „nositeljske“ skupine A i B nalazila se sama krema europskog rukometa, a klubovi su uoči ždrijebanja postavljeni u bubnjeve pa je tako jedino bilo izvjesno da Zagrebaši ne mogu u istu grupu s njemačkim predstavnikom Rhein Neckar Loewenom s kojim su se našli u bubnju 6.

bubnju 1 nalazili su se aktualni europski prvak Barcelona i njemački THW Kielbubanj 2 činili su sudionici minulog F4 turnira u Koelnu Veszprem i Kielcebubanj 3 ponudio je skopski Vardar i superbogati PSGbubanj 4 danski Kolding i slovensko Celje Pivovarnu Laško, u bubnju 5 našli su se mađarski Pick Szeged i poljski viceprvak Wislabubanj 7 ponudio je Kristianstad i Besiktas, dok su se u bubnju 8 našli Flensburg Montpellier.

Komentara 2

ST
Stjepanzg
21:54 26.06.2015.

Jako tezak zdrijeb no dovede li klub par pojacanja, mogli bi proci. Vrhunskog trenera imaju, to je vec dokazano.

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
06:41 27.06.2015.

Osmina finala je gotovo sigurno osigurana, a dalje treba imati i malo sreće i puno krvi i znoja ostavit na parketu !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije