Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sada je sve službeno!

Lino Červar novi izbornik hrvatskih rukometaša: Došao sam doma!

Lino Červar
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/13
18.03.2017.
u 12:20

Lino Červar je novi izbornik, potpisao je ugovor na godinu dana. Zadovoljni s njegovim trenerskim i ljudskim kvalitetama, on će unijeti novi vjetar u reprezentaciju i dobro surađivati sa svima - izjavio je Grahovac

Lino Červar je novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, a to je potvrdio predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac na konferencije za mediji.

- Lino Červar je novi izbornik, potpisao je ugovor na godinu dana. Zadovoljni s njegovim trenerskim i ljudskim kvalitetama, on će unijeti novi vjetar u reprezentaciju i dobro surađivati sa svima - izjavio je  Grahovac.

Červar će ponovno voditi hrvatske rukometaše.

- Došao sam doma. Život trenera s kovčegom u ruci je jedno putovanje. Za nekoga je to dugo putovanje, za nekoga nažalost kratko. Moje putovanje je zaista dugo, 40 godina, od tog 20 u inozemstvu. Dođe trenutak kad se čovjek zaželi svoje kuće i obitelji. Rastanci su uvijek teški, ali kad dođeš kući ipak je lakše jer si okružen onima koji te vole - rekao je novi hrvatski izbornik.

Donedvno je vodio makedonsku reprezentaciju.

- Želim se zahvaliti Makedoniji, bio sam tamo sedam godina, poštovali su me, dočekali raširenih ruku - istaknuo je Červar.

Kao hrvatski izbornik osvojio je olimpijsko zlato (2004.) te je bio svjetski prvak (2003.). S našom je reprezentacijom dvaput bio svjetski doprvak (2005. i 2009.) te je ima dva europska srebra (2008. i 2010.). Červar je iz reprezentacije otišao 2010. godine nakon što je u Austriji na EP-u osvojio drugo mjesto.

- Još uvijek sam gladan pobjeda i uspjeha. Maksimalno sam motiviran. Nisam ja sveznajući, čovjek uči dok je živ. Ne želim si oduzeti pravo na borbu do kraja. To želim prenijeti na igrače - rekao je Červar.

Finale na Europskom prvenstvu u Austriji prije sedam godina je i posljednji u kojem su  igrali hrvatski rukometaši.

- Najviše me motiviraju izjave da nemamo reprezentaciju. Međutim, moramo raditi, biti skromni, svjesni svojih nedostataka. Igrači jedino ulaganjem u sebe mogu dohvatiti pravi rezultat - podvukao je novi izbornik.

Glavni cilj je EP koje će se od 14. do 28. siječnja održati u Hrvatskoj. Europsko zlato još jedino nedostaje u našoj rukometnoj riznici.

- Prvo okupljanje je početkom svibnja. Popis igrač će biti malo širi. Imam neke nove ideje, trebat će nam vremena da se prilagodimo jedni na druge - rekao je Červar i dodao:

- Moj cilj je da se borimo za vrh europskog rukometa. Želio bih medalju. Ako nemate cilj, nemate niti viziju. Treba prenijeti sve na igrače, da i oni vjeruju.

Červar još neće otkrivati imena svojih suradnika.

- Moram prvo razgovarati s ljudima iz bivšeg stožera. To su sve moji bivši igrači. Pokušat ću napraviti što mislim da je najbolje - dodao je Lino Červar.

Prvi čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac objasnio je zašto su odlučili vratiti Linu Červara. 

- Nitko ne jamči da ćemo sada uspjeti. U Francuskoj smo mogli do medalje, imali smo priliku, ali stručni stožer nije odradio sve kako trebao. U sportu nema slučaja. Červar će birati svoje suradnike, a mi moramo biti lojalni. Pred nama je jedan od najvećih sportskih događaja u našoj povijesti. Svi moramo dati sve od sebe. Moramo motivirati igrače i cijelu naciju - istaknuo je Gobac.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

>>Makedonci ljutiti: Lino Červar je dužan 20.000 eura poreza!

Komentara 10

Avatar mortus50
mortus50
13:02 18.03.2017.

Dobrodošao!

PI
pitijestpit
13:02 18.03.2017.

bravo lino! dobro dosao doma :)

Avatar Matija22
Matija22
12:50 18.03.2017.

opet Hrvatska će zlata osvajati po svjetskim i europskim prvenstvima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije