Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvakinja

Maja Mitrović je posljednja naša prvakinja Europe

Maja Mitrović
Foto: Ivo Čagalj
09.05.2015.
u 08:55

Maja Mitrović je nekad uživala igrajući i osvajajući naslove, danas trenira djevojčice u Zadru

Drugu godinu zaredom Budimpešta će biti domaćin završnog turnira Lige prvakinja za rukometašice. Ždrijeb je htio da se u današnjem polufinalu sastanu Vardar – Budućnost, te Dinamo (Volgograd) – Larvik. Od ta četiri sastava samo su Larvik (2011.) i Budućnost (2012.) osvajali Ligu prvakinja.

Inače, rekorder po broju osvojenih naslova je kijevski Spartak – 13. Slijede Hypo (8), Radnički (3), Viborg (3), Žalgiris (3) i Slagelse (3). Među osvajače upisala se i Podravka koja je bila najbolja 1996. godine. Zanimljivo je da su iz te generacije danas u klubu ostale Snježana Petika (trenira drugi sastav Podravke Lino), Božica Palčić (direktorica kluba) i Ljerka Vresk (tajnica).

Maja Mitrović je posljednja hrvatska igračica koja je osvojila Ligu prvakinja. Bila je prva s Krimom 2001. i sa danskim Slagelseom 2004. godine.

- Još sam igrala jedan finale, sa španjolskom Valencijom 2003,. godine ali smo izgubile od Krima - rekla je Maja koja je sa dva osvojena naslova naša najuspješnija igračica.

Svim srcem želim da nakon 11 godina neka od naših igračica osvoji Ligu prvakinja. Navijam za Vardar. Tamo je menadžer kluba Tanja Medved, moja nekadašnja menadžerica, tamo je i Andreja Penezić s kojom sam igrala u Lokomotivi – rekla je Maja.

Maja se dobro sjeća finala kada je osvajala taj trofej.

- Krim je 2001. imao odličan sastav. Bili smo toliko jaki da nitko nije ni posumnjao da nećemo osvojiti Ligu prvakinja. Ipak je to bilo prvo slovensko slavlje u ženskom klupskom rukometu. Isto je bilo i sa Slagelseom. Danska je u to vrijeme bila europski, svjetski i olimpijski prvak, ali nikad nijedan danski klub nije bio prvak Europe. Uspjelo je to Slagelseu – rekla je Maja koja danas trenira djevojčice u Zadru. Osim igračica Podravke i Maje, još je jedna naša igračica osvojila Ligu prvakinja – Anđa Bilobrk s Hypom 2000. godine. Katarina Ježić i Marta Žderić lani su izgubile u finalu, a Maja Zebić bila je treća.

>> Europske prvakinje u Koprivnicu

Komentara 1

ZL
zlatkomne
02:37 11.05.2015.

Promjenite naslov. Od danas je to Marta Zderic. BUDUCNOST !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije