Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANOVI IZBORNIKA

Goluža poručuje: Lackovića ću zvati samo ako bude spreman

Slavko Goluža
Foto: Duško Marušić /Pixsell
16.03.2014.
u 11:15

- Nisam nikad rekao da je Lac otpao za europsko prvenstvo u Danskoj zbog ozljede. Otpao je jer nije bio spreman – rekao je Goluža.

Slavko Goluža, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, protekli tjedan gledao je utakmicu rukometašica Lokomotive protiv Zeline i odmah su počele priče kako je kandidat za trenera sastava iz Crnatkove. No, taj dan na tribini, odmah ispod njega, sjedio je i Irfan Smajlagić koji je dan kasnije postao trener lokosica.

Posjet olimpijskom muzeju

– Čovjek dođe jednom na žensku utakmicu i odmah krenu priče. No, moj posao je muška reprezentacija. Uskoro se okupljamo, sredinom travnja. Prihvatili smo poziv Švicarskog rukometnog saveza da budemo gosti na njihovoj proslavi 60 godina Saveza. Osim što ćemo igrati na turniru, posjetit ćemo olimpijski muzej u Lausanni – rekao je izbornik Goluža.

Hoće li u Švicarsku ići najjača postava?

– Mislim da ne. Moramo dati priliku nekim mlađim igračima, nekima koji kucaju na vrata najbolje vrste – rekao je Goluža.

Razmišlja li o Luki Cindriću koji je zabljesnuo u dresu Metalurga u Ligi prvaka.

– Luku sam trenirao i u klubu i u juniorskoj reprezentaciji. Mislim da još nije vrijeme za njega – istaknuo je Goluža.

Zove nas Južna Koreja

U lipnju je još jedno okupljanje.

– Da, zasad imamo poziv da idemo u Južnu Koreju. Nismo još odgovorili ni da ni ne. Imamo još nekih opcija. Treba vidjeti u kakvom će stanju biti pojedini igrači. Ipak je to kraj sezone – istaknuo je.

Prvo sljedeće veliko natjecanje je Svjetsko prvenstvo u Dohi u siječnju sljedeće godine.

– Tamo počinju pripreme za Olimpijske igre u Riju. Tamo moram imati momčad koja će jurišati na olimpijsku medalju – rekao je Goluža.

Hoće li zvati Blaženka Lackovića?

– Zašto ga ne bih zvao ako bude u dobroj formi. Nisam nikad rekao da je Lac otpao za europsko prvenstvo u Danskoj zbog ozljede. Otpao je jer nije bio spreman – rekao je Goluža.

Kada je Lino Červar s reprezentacijom osvajao zlatne medalje na svjetskom prvenstvu 2003. i na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, u klubu (Zagrebu) imao je većinu igrača na okupu.

– Meni je velik problem to što svi naši igrači igraju u inozemstvu. Iz svojih klubova u reprezentaciju dolaze u svakakvom stanju i ja na to ne mogu utjecati. A u dva ili tri dana priprema ne mogu puno napraviti – istaknuo je izbornik koji je s Hrvatskom osvojio tri brončane medalje na pet velikih natjecanja, jedno peto i jedno četvrto mjesto.

Velenje, Beograd, Novi Sad

Izbornik će sljedeći vikend, 22. ožujka, ići u Velenje gledati Pariz gdje igraju Igor Vori, Jakov Gojun i Marko Kopljar. Potom slijedi sredinom travnja odlazak u Beograd.

– Rukometni savez Srbije pozvao me kao gosta na seminar. Dan kasnije otići ću u Novi Sad gdje se igra završni turnir SEHA lige – istaknuo je Goluža.

U Novom Sadu će se uvjeriti u trenutačnu formu igrača CO Zagreba, ali i Igora Karačića koji igra za Vardar.

>> Povratak u reprezentaciju? Ne, hvala, to me ne zanima

Komentara 1

LA
laki13
16:32 16.03.2014.

Srbi su na pravom putu ako gospodina dotičnog zovu na seminar !??? Čoovijek je čudo od trenera (hm), al da nam Smajlagić nekako bude selektor bilo bi bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije