Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rukometaši u varaždinu

Igor Vori: Treba nam vremena da usvojimo izbornikove ideje

Igor Vori
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
03.05.2015.
u 15:42

- Novi izbornik, nova taktika i treba nam vremena da se sve to posloži. Moramo pokazati pravo lice i cilj nam je da uz podršku navijača dođemo do vrlo bitne pobjede - rekao je Vori.

Rukometaši Hrvatske danas će prvi put (17.15 sati) kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo igrati u Varaždinu. Zvuči pomalo nevjerojatno, ali je tako. Varaždin je 13. grad koji je domaćin rukometašima Hrvatske u europskim kvalifikacijama od 1994. godine. Do sada su mušku reprezentaciju ugostili Pula (odigrana prva kvalifikacijska utakmica za odlazak na EP protiv Bugarske), Metković, Rijeka, Čakovec, Split, Poreč, Umag, Koprivnica, Kutina, Karlovac, Osijek, Zadar i Zagreb.

Najviše utakmica Hrvatska je odigrala u Zagrebu - sedam. Po dvaput su bili gosti u Kutini, Karlovcu, Osijeku i Zadru, a ovim gradovima će se u lipnju pridružiti i Umag koji će ugostiti Tursku.

Najuvjerljiviji protiv Finske

Ukupno smo kao domaćini odigrali 23 utakmice kvalifikacija za odlazak na EP i svih 23 smo pobijedili uz gol razliku plus 181 što znači da smo u prosjeku pobjeđivali s osam pogodaka razlike. Najtjesniju pobjedu ostvarili smo protiv Mađara (26:25) 2010. godine, a najuvjerljiviju protiv Finske (39:20), također 2010. godine.

- U Varaždinu su dečki igrali kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine - istaknuo je Damir Poljak, glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza.

U tim kvalifikacijama pobijedili smo Japan, Čile i Island. Protiv Islanda (31:28) bilo je 4500 gledatelja. Tu bi brojku naši dečki rado vidjeli i danas.

- Uvjet da se igraju kvalifikacije za Europsko prvenstvo je kapacitet dvorane oko 3000 gledatelja i mora biti poseban podij koji je propisao EHF. Od gradova koji su u proteklu 21 godinu ugostili reprezentaciju mislim da se trenutačno ne može igrati u Puli i Kutini, a upitan je Metković - naglasio je Poljak.

Rukometaši su se jučer u SuperKonzumu družili s navijačima.

- Nije izgledalo bajno u Norveškoj, a neće izgledati ni besprijekorno u uzvratu. Novi izbornik ima neke nove ideje, vizije. Jasno je da moramo biti bolji, moramo ostvariti cilj koji smo stavili pred sebe, a to je pobjeda od dva pogotka razlike - rekao je Ivan Čupić, desno krilo reprezentacije.

Pobijediti s dva gola razlike

Igor Vori dodaje:

- Nije ugodno kada se gubi, ali ima tu puno razloga. Novi izbornik, nova taktika i treba nam vremena da se sve to posloži. Moramo pokazati pravo lice i cilj nam je da uz podršku navijača dođemo do vrlo bitne pobjede - zaključio je Vori.

Željko Babić, izbornik Hrvatske, ističe:

- Naš prvi zadatak jest pobijediti s dva razlike kako bismo na kraju bili prvi u skupini i time imali puno lakši ždrijeb na Europskom prvenstvu.

>> Vrijeme je da Babić nadmuri Bergea, igra mora biti bolja

Komentara 1

RI
rikavac
00:52 04.05.2015.

naj bolje bi bilo Vori kad bi ti imao morala i sam rekao da napustas repku i prepustio nekom mladjem mjesto i da se igra gradi prema njemu i da od tog mladjeg pravimo pivota a ovako s tobom nemamo ni pivota nit mladji se mogu ucit jer si ti panjina ona velika. Povedi sa sobom i Kopljara tu zvijezdu koju cekamo da proradi jos od Metlicica al ga necemo nikad docekat jer se od govana nemoze napravit pita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije