Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filip Ivić:

Drugi teško poput nas mogu napuniti dvoranu

Filip Ivić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
04.10.2015.
u 12:45

'Šteta što nisu pobijedili. Igrali su dobro i borbeno.'

Sjedi, plješći, kada Frano Ridjan kaže viči. U zagrebačkoj Areni bilo je 15 tisuća gledatelja, od toga skoro tisuću navijača Veszprema. Ostatak je bila kazališna publika Zagreba. Ruku na srce, lijepo je vidjeti punu Arenu. No dok se sektor B110 crvenio u bojama mađarskog prvaka i navijači su punih 60 minuta stajali na nogama, 'plave košulje' zagrebaša mogle su se vidjeti samo na igračima i slušati kako je Novi Fosili nostalgično zazivaju preko razglasa. Atmosferu nisu uspjele zakuhati ni Bajlandosice, djevojke iz plesne skupine koje su za vrijeme time outa trebale održati raspoloženje. Potporu su im davali samo Veszpremovci koji su i za vrijeme njihovog nastupa tresli mali zakutni sektor. Nekada davno tribine Ledene dvorane tresli su Bad Blue Boysi. Od 1993. do 2000. iz protesta nisu išli na utakmice Dinama koji se tih godina zvao Croatia. Ondašnji Zagreb Badel pratili su i na gostovanjima u Barceloni, Kielu...

– To su bila neka drugačija vremena, druga manja dvorana, nije ovo lako napuniti. Danas je ovdje bilo 15 tisuća ljudi. Šteta što nisu pobijedili. Igrali su dobro i borbeno – rekao je Slavko Goluža, bivši izbornik.

A užarene Ledene prisjetio se i Filip Ivić, čudo od vratara. Fićo ima poseban odnos s novim generacijama u gledalištu.

– Bio sam klinac. Obožavao sam Zagreb i nisam propustio niti jednu utakmicu Lige prvaka. San mi je bio da jedan dan branim za Zagreb i on se ostvario. Presretan sam kada stanem na teren. Osjećam se fenomenalno na golu, nadam se da će ostati ovako i da će biti sve veći broj navijača. Veszprem već godinama ima tradiciju ovakvog navijanja, ali kao igrač PPD Zagreba mogu se pohvaliti da imamo najbrojniju publiku u gradu. Teško da netko u državi može ovako napuniti dvoranu – rekao je Ivić i dodao:

– Ne pozivamo samo Boyse, pozivamo sve da napune dvoranu – zaključio je.

S obzirom da se na početku godine sumnjalo da će gledatelji puniti tribine najveće zagrebačke dvorane jer se, za razliku od prošle sezone, karte naplaćuju, možda ipak ne treba biti prezahtjevan. Arena je puna, još samo da je netko povede...

>> Vujović udario po sucima: Ovakvu sramotu na domaćem parketu dugo nisam vidio

Komentara 2

ST
stimo
15:11 04.10.2015.

a brena

Avatar Bekrija
Bekrija
16:03 04.10.2015.

Nek vam Mamić i HNS iznajme svoje navijače pod ugovorom, oni odišu domoljubljem i ponosom, naravno uz određenu naknadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije