Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska osvojila HEP Croatia kup

Domagoj Duvnjak: Sviđa mi 
se što nam lopta ide jako brzo

Rukometaši dres
Foto: facebook.com/Hrvatski.rukometni.savez
09.11.2015.
u 11:39

Naši su rukometaši 21 godinu igrali u Adidasovoj opremi, a sada slijedi Joma

Rukometaši Hrvatske osvojili su prvo mjesto na HEP Croatia kupu koji je završio u Umagu. Nakon Makedonije izabranici Željka Babića jučer su svladali Crnu Goru s 28:23 (10:12). Počeli smo utakmicu s igračima druge postave, što su Crnogorci iskoristili i riješili prvo poluvrijeme u svoju korist. Od 18. minute Babić je polako ubacivao prvu postavu koja je na kraju preokrenula rezultat.

– Ne bih rekao da smo loše odigrali prvo poluvrijeme. Imali smo malo slabiju realizaciju u napadu, a i njihov je vratar bio prilično raspoložen u prvih dvadesetak minuta. Malo sam se iznenadio kada sam počeo susret, ali jako sam zadovoljan ovim dvjema utakmicama – rekao je Marko Mamić.

Antonio Kovačević igrao je prednjega u obrani 5-1.

Nije bilo ozljeda

– Probao sam to igrati na dva treninga i nije bilo loše. Izbornik mi je dao priliku i mislim da sam korektno to odradio. Jasno, mogu i puno bolje. Što se tiče utakmice, primili smo nekoliko prelaganih pogodaka. U napadu moramo smanjiti broj promašenih zicera – istaknuo je Kovačević.

Domagoj Duvnjak također je bio zadovoljan s tri provedena dana u Umagu.

– Nitko se nije ozlijedio i nitko ne ide u svoje klubove premoren. Sviđa mi se kako smo odigrali turnir. Lopta nam ide dosta brzo – istaknuo je Duvnjak.

Vanjska linija Duvnjak-Karačić-Stepančić bila je bolji dio naše reprezentacije na ovom turniru.

– Pa ne bih ja dijelio igrače na dobre i manje dobre. Svi zajedno smo bili odlični – zaključio je Duvnjak.

Najefikasniji kod nas bili su Zlatko Horvat s devet i Luka Stepančić sa šest pogodaka.

Naši rukometaši će na EP-u u Poljskoj, u siječnju 2016., prvi put igrati u sportskoj odjeći i obući španjolske tvrtke Joma. Svi uspjesi hrvatskog rukometa, od 1994. godine do danas, bili su vezani za sportsku obuću Adidas. I čudno kako ta njemačka tvrtka nije prepoznala sve te silne medalje hrvatske muške rukometne reprezentacije, a bili smo svjetski i olimpijski pobjednici, i nastavila suradnju. No kako god bilo, novi dres promoviran je na turniru HEP Croatia kup, a njegovo predstavljanje bilo je na središnjem umaškom trgu.

Program na trgu otvoren je streethandball turnirom u kojem su djeca imala priliku iskazati svoje rukometne vještine, a pobjednici su prigodno nagrađeni. Uslijedio je potom veliki spektakl.

Za kraj kulinarski show

Naime, nove dresove hrvatske rukometne reprezentacije na trg su donijela dvojica padobranca. Jedan je dres predao Domagoju Duvnjaku, a drugi Zlatku Horvatu, zamjeniku kapetana. Potom su dres predstavile i ovogodišnje sudionice natjecanja za izbor Miss sporta Hrvatske.

– Tko nosi broj 31? Želim se slikati s njim – tražila je Vinka Ivičić pogledom Luku Šebetića. Naime, Vinka promovira dres s Lukinim brojem. Na kraju su se uspjeli pronaći.

Svečani program završen je nastupom glumca Svena Jakira koji je utjelovio Nikolu Teslu, kulinarsko-rukometnim showom Podravke te koncertom grupe Latino.

>>Rukometaši pobjedom nad Crnom Gorom osvojili Croatia Cup

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije