Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD Zagreb

Četvrto mjesto u skupini sad je daleka budućnost...

PPD Zagreb
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
23.11.2015.
u 15:30

Rukometi klubovi Kiel, Flensburg, Veszprem i PSG su za našeg prvaka drugi svijet, i po kvaliteti, a pogotovu po proračunu.

Kada je obavljen ždrijeb skupina za rukometnu Ligu prvaka, u PPD Zagrebu su odmah istaknuli - možemo biti peti ili šesti. Računali su da je Beşiktaş najslabiji, te da će se s poljskom Wislom i Celjem nadmetati za dva mjesta koja vode u osminu finala. Kiel, Flensburg, Veszprem i PSG bili su drugi svijet za našeg prvaka, i po kvaliteti a pogotovo po proračunu. Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, znao je da s oslabljenom momčadi (otišli su Brozović, Čorić i Vuglač), bez zvučnih pojačanja (Kontrec, Sabljić, Vujić, Šandrk nisu ta klasa, Marković je došao tek kasnije) i slabim budžetom neće moći napraviti čuda kao prošle sezone kada su zagrebaši igrali u četvrtfinalu. Opet, početak sezone bio je kao iz bajke. Pobijeđen je Kiel u Areni, te Celje u gostima. U SEHA Gazprom ligi redale su se pobjede...

Vratari i dalje "u banani"

A onda je došao nes(p)retan poraz kod kuće od Veszprema i očekivan poraz u Parizu. Pobjeda nad Wislom malo je podigla raspoloženje, a onda hladan tuš - poraz kod Beşiktaşa. U klubu je nastala panika, Vujović je htio otići....

- Mislim da bi svi u klubu, od struke do igrača, trebali ipak biti puno objektivniji. Mi smo trenutačno na mjestu na kojemu ustvari trebamo biti. U nekim utakmicama igrali smo iznad svojih mogućnosti. I to je uvijek lijepo vidjeti. No, baš ova zadnja protiv Flensburga otvorila nam je oči. Pa Flensburg na svakom mjestu ima po dva igrača, od kojih svaki vrijedi kao naših pet-šest. Pogledajte samo njihova krila - Eggert i Svan već godinama nose igru ne samo Flensburga nego i danske reprezentacije. Svi njihovi igrači godinama igraju vrhunski, a primjerice naš igrač Kontrec igrao je lani u Varaždinu - otvorio je dušu Ante Ančić, direktor kluba.

Sve je to u redu, ali neke stvari ipak trenutačno nisu dobre. Vratari Stevanović i Ivić su dobri, ali već deset utakmica nemaju prosjek obrana veći od osam po utakmici. Vratarska kriza može potrajati nekoliko utakmica, i to kod jednog, a PPD Zagreb ima problem što su oba vratara "u banani". I nikako da se dogodi da barem dvojica vanjskih pucača budu jednako raspoložena na jednoj utakmici.

Ostali bez obrane 6-0

- I nama je jasno da su nužna pojačanja za drugi dio sezone. Moramo hitno dovesti pivota i desnog vanjskog pucača. I da se vratim na subotnju utakmicu, nemojte zaboraviti da su nam nedostajala dvojica ključnih igrača za obranu 6-0 - Stepančić i Šušnja. Bez njih dvojice ta se obrana ne može složiti - zaključio je Ančić. 

>>Domagoj Pavlović: Ovo je ponižavajuće!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije