Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz Lokomotive od Györa

Bez ozlijeđenih i bez trudnica Mađarice opet prejake

16.11.2014., Dom sportova, Zagreb - Zenska rukometna Liga prvaka, 5. kolo, RK Lokomotiva Zagreb -  Gyori Audi ETO KC. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL
17.11.2014.
u 10:15

Da bi lokosice prošle dalje moraju osvojiti najmanje bod na gostovanju kod Viborga, a u slučaju poraza nastavljaju u Kupu kupova

Uoči posljednjeg kola po skupinama prvog kruga Lige prvakinja, rukometašice Lokomotive kilometrima su daleko od drugog kruga. Irfan Smajlagić nije htio vjerovati da će dvije skandinavske ekipe, švedski Sävehof i danski Viborg "skuhati" rezultat na štetu naših prvakinja. Sävehofu je trebao najmanje bod i gle čuda završilo je - 25:25.

Da bi razmišljale o prolasku lokosice su trebale ne izgubiti od Györa. Ali, protiv dvostrukih europskih prvakinja to je bila nemoguća misija (15:26).

Nakon početnih 3:2 gošće su napravile seriju od 7:0 i to je bio kraj svih nadanja. Lokomotiva nije postigla pogodak 15 minuta i novi preokret poput onog kada su protiv Sävehofa nadoknadile minus od sedam golova za 15 minuta, nije bio moguć.

- Ogromna je razlika u kvaliteti. Svaka improvizacija protiv europskih prvakinnja skupo se plaćala. Gostujuća ekipa igrala je 60 minuta u visokom ritmu, nisam kod njih vidio niti trunku opuštanja bez obzira na visoko vodstvo. Niti u jednom trenutku nisu spustile ručnu. Nadam se da će i ove sezone osvojiti naslov. Lakše će mi onda pasti ova dva uvjerljiva poraza u skupini - rekao je Irfan Smajlagić, trener Lokomotive.

Mađarice su se osjećale kao u svojoj dvorani. Na tribinama je bilo 300 njihovih najvatrenijih navijača, a igračice su im se odužile uvjerljivom pobjedom.

- Bez obzira što smo došli bez nekoliko ozlijeđenih igračica i nekoliko trudnica (op.p. Lund i Görbciz) od prve minute igrali smo agresivno, punom snagom - rekla je Jelena Grubišić, hrvatska reprezentativka koja je doslovce zaključala svoja vrata.

- Tako je to, moram dobro braniti bez obzira na ime suparnika - istaknula je Jelena.

Je li u karijeri ikad primila manje pogodaka u Ligi prvakinja?

- Hm, iskreno ne znam - rekla je skromno.

Ostali rezultati: Leipzig - Dinamo (Gaće 5) 27;30, Vardar (Penezić 8, Sokač 1) - Budućnost (Žderić) 24:24.

>>Canjuga: Osnovni je cilj plasman u polufinale, prvi u povijesti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije