Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETAŠICE

Penezić igra 150. utakmicu, a u 12 godina nigdje trofeja

Andreja Penezić
Foto: Goran Kovačić | VLM
10.10.2015.
u 08:17

'Ispale smo u četvrtfinalu od Španjolske. Nažalost, u ključnim trenucima te utakmice ozlijedila sam se prvo ja, a potom i Miranda Tatari. Da smo ostale kompletne, osvojile bismo sigurno olimpijsku medalju.'

Utakmica u Skoplju između rukometašica Makedonije i Hrvatske (dvorana Kale, 20.15 sati), u okviru 2. kola kvalifikacija za odlazak na EP 2016. godine, bit će za jednu našu igračicu posebna. Andreja Penezić obući će po 150. put dres s hrvatskim grbom. Za nešto više od mjesec dana napunit će 30 godina i jedna je od deset najboljih rukometašica Europe u ovom trenutku. No, jedina među tih deset koja nije osvojila nijednu medalju s reprezentacijom i jedina koja nema s klubom nijedan europski trofej. Najbliže je bila 2013. kada je s Krimom igrala polufinale Lige prvakinja.

Prve rukometne korake napravila je u Kustošiji, a prvi trener bio joj je Tonči Smiljanić. Iz Kustošije odlazi u Lokomotivu gdje igra punih osama godina. Iz Zagreba se seli u Koprivnicu gdje igra za Podravku, a onda odlazi u ljubljanski Krim. Nakon slovenske epizode odlazi u Vardar gdje igra i danas.

U reprezentaciji je debitirala 2003., sa samo 18 godina. Igrala je na svjetskim prvenstvima u Rusiji (2005.), Francuskoj (2007.) i Brazilu (2011.) te na europskim prvenstvima u Mađarskoj (2004.), Švedskoj (2006.), Makedoniji (2008.), Danskoj (2010.), Srbiji (2012.) i Hrvatskoj (2012.). Vrhunac je bio nastup na OI u Londonu.

– Ispale smo u četvrtfinalu od Španjolske. Nažalost, u ključnim trenucima te utakmice ozlijedila sam se prvo ja, a potom i Miranda Tatari. Da smo ostale kompletne, osvojile bismo sigurno olimpijsku medalju – rekla je Andreja Penezić.

Godinama je u vezi s Matijom Kobetićem, nogometnim vratarom, a obožava svog kućnog ljubimca, francuskog buldoga Gruju.

– Kada sam tek došla u Skoplje, izvela sam psa u šetnju ispred zgrade. I vičem ja: “Grujo, Grujo”, a ljudi se počeli masovno smijati. Ja u čudu, ne znam što je. Poslije su mi objasnili da makedonskog premijera Nikolu Gruevskog zovu Grujo...

>>Protiv Slovenki bez ozlijeđenih prvih dviju vratarki

Komentara 4

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
09:28 10.10.2015.

Pa onda nek' se ostavi sporta ili repke.....

HH
helgin@hogar
10:51 10.10.2015.

i sta sad, na lomacu s njom, kakav ti je ovo clanak, nazovinovinaru!? niti je ona igrala za tebe niti za druge ljude, igrala je za sebe zbog ljubavi prema tom sportu! pa koliko takvih sportasa ima nemamo ni pojma koji godinama igraju u reprezentaciji i klubovima bez ijednog trofeja!

Avatar jmu
jmu
23:46 12.10.2015.

pa sigurno, kad ne igra za svoju reprezentaciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije