Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMALAN UČINAK

Hrvatska uvjerljivo pobijedila, nismo ostavili Bosni i Hercegovini nimalo šanse!

Hrvatska - rukomet
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
23.01.2015.
u 18:37

Završilo je 28:21 (17:8) i time smo uz Španjolce jedini koji imamo svih pet pobjeda u skupini.

Hrvatska rukometna reprezentacija u utakmici bez važnosti protiv Bosne i Hercegovine lako je pobijedila sa 28:21 (17:8) i time prošla u osminu finala sa svih pet pobjeda! Izbornik Slavko Goluža tražio je ozbiljan pristup i ''klupa'' je to shvatila ozbiljno te odradila posao na pravi način.

Od samog početka imali smo vodstvo, a reprezentacija BiH igrala je nervozno, nisu imali ideje, nisu imali ni motiva jer u glavi im je još uvijek Tunis, utakmica koju smatraju krađom i režijom "viših sila". S druge strane, naši rukometaši željeli su se dokazati izborniku i išli su punom snagom. Karačić, Slišković, Horvat, Stepančić... igrali su sjajno i vidi se da imaju mjesta i u susretima s više važnosti.

Posebno se to odnosi na Igora Karačića, čiji brat Ivan igra za BiH. Zabio je sedam pogodaka i igrom jednostavno oduševio te uz Toromanovića bio najbolji strijelac susreta. Uostalom, proglašen je igračem utakmice. Ozbiljnost, dominacija, pregled kretanja na parketu... ma sve je napravio praktički savršeno.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

I ostali su se postavili čvrsto i već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika. Prednost nam je samo rasla pa smo tako u 27. minuti vodili s deset razlike i na poluvrijeme otišli sa 17:9. Nažalost, u drugi dio nismo ušli jednako žestoko i uvjerljivo, osjetio se zamor i svi su gledali prema kraju utakmice.

Zato se dogodilo da je kod tri isključenja u nizu realizacija stala. Zabili smo jedan iz igre i dva sa sedam metara, ali smo s dva igrača više primili gol s crte, što se ne smije događati, i dva iz igre. Zato je Slavko Goluža bio iznimno nezadovoljan i zvao minutu odmora, što je pomoglo i u 51. minuti imali smo plus 11 i ostao je dojam kako će to sve rasti, ali potom ponovno "crna rupa" i zadnjih devet minuta BiH je iskoristila da spusti razliku na minus sedam i tako doživi prihvatljiviji poraz.

Na redu je Brazil i pravo na kiks nemamo, treba ići sto posto i izboriti četvrtfinale.

>> Tijek susreta uživo možete pročitati OVDJE

>> Neviđeno na SP-u: Igor će danas igrati za Hrvatsku, a Ivan za BiH

Komentara 45

Avatar hrvatsko_kraljevstvo.
hrvatsko_kraljevstvo.
17:42 23.01.2015.

I tako nista od turskih zastava u istocnom Mostaru i Sarajavu,kako ih meljemo sa B sastavom

VL
vladimirzupan
17:43 23.01.2015.

Nije spominjanje politike nego mladi trebaju znati tko su!!!

Avatar hrvatsko_kraljevstvo.
hrvatsko_kraljevstvo.
18:01 23.01.2015.

pa sa A sastavom bi razvalili BH sa 20 razlike ,a da ih svatimo ozbiljno 30

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije