Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT

Uskoro pješački most iznad Miramarske

most
Arhiva VL
03.07.2014.
u 15:00

Izgradnju staklenog mosta iznad jedne od važnih gradskih prometnica predložio je i razradio arhitekt Branko Silađin

Tijekom ljeta započet će montaža pješačkog mosta iznad Miramarske ulice, kojim će se povezati Lenucijev fitness park koji se nalazi u produžetku Glavnog kolodvora i Botanički vrt.

Riječ je o projektu arhitekta Branka Silađina kojim se želi pješacima povezati Lenucijevu potkovu koja je prekinuta Miramarskom cestom. U prvoj fazi uređen je park sa spravama za vježbanje na mjestu nekadašnjih baraka Crvenog križa u kojima su spavali beskućnici. Ideja s pješačkim mostom tada je pričekala do ove godine u kojoj je osigurano 1,2 milijuna kuna za njegovu izgradnju.
Budući pješački most, pojasnio je Silađin, bit će izgrađen 20-ak metara sjevernije od željezničkog kojim prolaze vlakovi, dužine oko 18 i širine dva metra.

– Radi se o čeličnom mostu s drvenim podom i visokom staklenom ogradom, a unutar rukohvata bit će smještena svjetla koja će ga noću osvjetljavati  – pojasnio je Silađin. Budući da je Botanički vrt otvoren samo određeno vrijeme, i na mostu će biti vrata koja će se zaključavati kada je zatvoren park. Prilaz mostu kroz Lenucijev fitness park omogućit će se pak i iz Mihanovićeve ulice jer će se uz Miramarsku urediti prilazna staza. U planu je otvaranje i južnih vrata  kako bi u njega mogle ući osobe koje na kolodvoru čekaju dolazak vlakova, a Silađin predlaže da se za javnost otvori i zapadni ulaz Botaničkog vrta. – Tako bismo produžili šetnicu do Savske ili kroz pješački prolaz u Runjaninovoj prema Sveučilišnoj aleji  - kazao je arhitekt.

>>Vježbanje u prvom fitness parku u Zagrebu za mjesec dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije