Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrtići i zvijezde pjevaju

Stotine vrtićanaca očarat će publiku 5. svibnja u Lisinskom!

Vrtićanci
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/20
30.04.2015.
u 11:56

Bio je užitak vježbati s vrtićancima, a nastup u utorak će se pamtiti, kažu njihovi glazbeni mentori

Kad se mnogo malih složi... tad se snaga, ali i pjesma stoput množi.

Baš kao u poznatoj “Himni zadrugara“ – koju ćemo također moći čuti u izvedbi zborova zagrebačkih dječjih vrtića – tako će i na pozornici Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, u utorak 5. svibnja, na koncertu “Vrtići i zvijezde pjevaju” stotine složnih dječjih grla pokazati svu snagu prijateljstva i zajedništva koje su marljivo gradili svih ovih godina provedenih u vrtiću.

Ponosne su njihove odgojiteljice jer su sve probe mališani odradili poput pravih profesionalaca, a zvijezde koje su ih ovih dana posjećivale u njihovim vrtićima i usklađivale s njima tonalitete i intenzitete i same su ostale iznenađene dječjim angažmanom. Djeca su bila i na probi u HNK u povodu Svjetskog dana plesa.

– Djeca su moji najdraži suradnici jer su vrlo kooperativna i premda postoji uvriježeno mišljenje da nisu u stanju na dulje vrijeme usredotočiti se na neki posao, iskustvo mi govori posve suprotno. Uživala sam u probama s njima, Abeceda je jedna od mojih najdražih dječjih pjesama i uistinu se radujem koncertu u utorak – poručila je pjevačica Ivana Husar Mlinac vježbajući u Dječjem vrtiću Milan Sachs.

U jednom se svi slažu – rad s djecom najljepši je dio posla i pravi odmak od uobičajenih profesionalnih projekata. Već na prvim zajedničkim probama moglo se vidjeti da smo izvrsno uskladili zborove i njihove goste, jer nježnost i pažnja koju je djeci pružila Ivana Husar i dječja razigranost Jasne Palić Picukarić na prvu su osvojili mališane.

Zadovoljna je njihovim pristupom i violončelistica Ana Rucner.

– Melodija koju za ovu prigodu izvodim doista je vrlo nježna i idealno se uklapa uz ove prekrasne djevojčice. Tko ne bi uživao u njihovu društvu – istaknula je Ana, uz koju će nastupiti solistica baleta HNK Snježana Marasović i članice plesne skupine Dječjeg vrtića Medveščak. Bit će to nastup koji će svi dugo pamtiti i još će se danima u vrtićima zasigurno pričati o veselim klincima.

Stoga, ni pod koju cijenu nemojte propustiti pravi spektakl koji vas očekuje 5. svibnja u 18.30 sati u Dvorani Lisinski jer i naši uzbuđeni izvođači bit će ponosni budu li pred punim gledalištem pokazali sve što znaju i umiju.

>>Sisački vrtićanci u posjetu Centru 112

 

Komentara 1

Avatar think pink
think pink
11:43 01.05.2015.

vrtićanci??? gdje je u školu išla ova "novinarka"???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije