Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trg bana Jelačića

Pogledajte kako su folkloraši "zauzeli" Zagreb

Međunarodna smotra folklora
Foto: Patrik Macek/ PIXSELL
1/11
16.07.2014.
u 15:01

Međunarodna smotra folklora traje do 20. srpnja, a nastupi su na Jelačićevu trgu, na ljetnoj pozornici Gradec i u crkvi sv. Katarine

Folkloraši iz 42 društva "preuzeli" su Zagreb u sklopu 48. Međunarodne smotre folklora. Na Trgu bana Jelačića danas su za građane održali nastupe i razveselili sve prisutne.

Osim hrvatskih foklornih društava na smotri nastupaju i gosti iz Belgije, Kanade, Kolumbije, Mađarske, Makedonije, Slovačke, Slovenije, Iraka i Egipta. Međunarodna smotra folklora traje do 20. srpnja, a osim na Trgu bana Jelačića održavat će se i na ljetnoj pozornici Gradec i u crkvi sv. Katarine.

Foto: Patrik Macek/ PIXSELL

Inače, organizatori su objavili da su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb ovih dana proglasili zagrebačku Međunarodnu smotru folklora festivalskom priredbom "nacionalnog značenja jer afirmira specifične vrijednosti nacionalne kulture, ali i jednakovrijednog zavičajnog plesnog, glazbenog, jezičnog i običajnog izražavanja te vrijednosti svjetske kulturne baštine".

Ulaz na sve nastupe u sklopu smotre je besplatan, a detaljan program može se vidjeti na stranici www.msf.hr.

Foto: Patrik Macek/ PIXSELL

Komentara 1

AT
Atanazije
22:35 16.07.2014.

Krasna manifestacija, prerasla je već u kulturnu baštinu Zagreba! Prije je bilo i sjajnih koncerata u sklopu Smotre, mimohodi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije