Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Retro Večernji:

Zagreb se na današnji dan prije 30 godina pržio na 34 stupnja Celzijevih

zagreb 1985. 30. srpanj pećnica vrućine
Foto: Večernji list
1/2
30.07.2015.
u 12:00

Nas su ovog ljeta sparine zatekle tjedan dana ranije, no čini se da se malo toga zapravo promijenilo, barem što se vremenske prognoze tiče.

Evo kako je izgledao današnji dan prije točno 30 godina – Zagreb se pržio na 34 stupnja Celzijevih, Pivovara i Badel radili su bez prekida, a Zagrepčani su jeli 12 posto sladoleda više nego godinu prije.

Nas su ovog ljeta sparine zatekle tjedan dana ranije, no čini se da se malo toga zapravo promijenilo, barem što se vremenske prognoze tiče. I tada se starijima i bolesnima preporučivalo da što manje izlaze, a oni koji mogu neka osvježenje potraže na bazenima koji su očekivano bili prepuni, ali i na "opasnom" Bundeku, budući da Jarun kakvog danas poznajemo tada još nije bio izgrađen jer su završni radovi bili gotovi pred legendarnu Univerzijadu 1987.

Stanovnicima Novog Zagreba, tada dijela grada koji se posljednji izgradio i u koji su umjesto krošanja drveća krasile tek koju godinu ranije zasađene sadnice drveća, savjetovalo se da se rashlade – propuhom jer je najjeftiniji!

Tu su i druge metode poput tuširanja hladnom vodom, ali i uživanja u lubenici iz hladnjaka.

>> Uživajte u osvježenju dok možete, novi val vrućina stiže već za vikend!

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 5

ZV
zvonimir13
12:55 30.07.2015.

a čuj naslov 'Jesen sa dovoljno energije' .To je za Jugonostalgičare!

LU
lukaplantan
16:01 30.07.2015.

Čemu ovaj članak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije