Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Cvetko - RIT Croatia

Američka diploma važna je da vas prepoznaju na europskom tržištu rada

tomislav cvetko
24.04.2015.
u 12:00

Poslovnjaci i studenti govore zašto su odabrali školovanje na prestižnim privatnim fakultetima

Visoku školu RIT Croatia 24­godišnji student četvrte godine međunarodnog poslovanja i financija Tomislav Cvetko izabrao je jer će, kaže, kad je završi dobiti dvije diplome – hrvatsku i američku. Osim toga, privukla ga je obavezna praksa na kraju druge i treće godine te pozamašna stipendija koja je troškove školovanja svela na razinu troškova javnih fakulteta.

– Diploma cijenjenog fakulteta iz SAD­-a omogućava puno jednostavniji ulazak te veću konkurentnost i prepoznatljivost na tržištima zapadne Europe i SAD­a. Usto služi kao snažna garancija potencijalnom poslodavcu da tečno baratam engleskim jezikom u poslovnom okruženju. Obavezna stručna praksa jedan je od ključnih faktora u razvoju moje karijere jer 'forsira' studente da se okušaju u realnoj ekonomiji i stvarnom radnom okruženju vrlo rano, već nakon završene dvije godine fakulteta.

Upravo zahvaljujući tome, mogu se pohvaliti da i prije završetka studija (diplomiram u svibnju ove godine) imam iskustvo rada u inozemstvu (proveo sam tri mjeseca u Procter & Gambleu u Češkoj) te iskustvo rada u nekoliko multinacionalnih kompanija – Procter & Gambleu, Coca­Coli, HBS­u i Googleu – kaže Cvetko naglašavajući da su mu iskustva s odabranom školom vrlo pozitivna, a posebno ističe 'američki' način rada.

Kvalitetno obrazovanje i razvoj praktičnih znanja naravno nailazi na dobre ocjene kod budućih poslodavaca. Koledž RIT Croatia je nedavno proveo istraživanje na više od 20 kompanija s kojima redovito surađuje. Rezultati pokazuju izrazito zadovoljstvo ispitanika studentima RIT Croatia, a posebice njihovom snalažljivošću, proaktivnošću, točnošću i preciznošću te primjenom teorijskog znanja u praksi. No, nakon završenog fakulteta i nakon nekoliko godina rada u određenom području, svaki zaposlenik bi trebao proširiti svoja znanja i nešto vremena uredsku fotelju zamijeniti onom akademskom.

Otvoren natječaj za stipendije američkog Master of Science studija

Jedan od američkih studija koji se nude na zagrebačkom kampusu RIT Croatia je Master of science studij Service Leadership and Innovation. Program je namijenjen osobama različitih profila koje žele steći napredna znanja vještine u područjima inovacija, leadershipa i menadžmenta. „Studij se fokusira na razvoj toliko važnog kritičkog razmišljanja i omogućuje potpuno nov pogled na prilike i izazove u poslovnom okruženju“, zaključio je Damir Vrsajković (Metronet, generacija 2015.)

Ključne riječi

Komentara 2

2X
2Xgeneral
17:35 15.04.2015.

a što da kažu dečki ( naši ) koji su završili elitne američke koleđe?? oni rade u holdingu??? kod mikija????

DR
drznedaj
17:38 25.04.2015.

Pa i nije bas tolko cijenjen. Ok, karijeristicki je faks, nije znastveni. Al opet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije