Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prozvao vjernike

Župnik: Ako je milodar manji od 50 kuna, to je vrijeđanje

svecenik (1)
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
15.01.2013.
u 13:36

Župnik u Svetom Jurju na Bregu Ivica Puškadija prozvao je vjernike koji su mu za milodar dali manje od 50 kuna jer, ako imaju za djetetov skupi mobitel, onda imaju i za njega

- Onaj tko ne treba svećenika, ne treba ga ni pozivati u kuću. Ako ga se već pozove, onda ga ne treba vrijeđati i omalovažavati - kaže velečasni Ivica Puškadija, župnik župe Sveti Juraj na Bregu u Međimurskoj županiji, koji je izazvao reakcije dijela mještana nakon što im je na nedjeljnoj misi prigovorio zbog milodara manjih od 50 kuna. Župnik od 27. prosinca obilazi domaćinstva u tradicionalnom blagoslovu kuća. I sve bi prošlo u redu da nije prigovorio zbog milodara od 20 do 50 kuna, koji su, smatra, trebali biti veći. Selom se u trenu proširila vijest da velečasni "špota" one koji ne daju dovoljno novca za crkvu.

- U ove četiri godine dobro sam upoznao svoje župljanje i znam kako tko živi i tko što ima. Nisam ljubomoran na to što su stekli, ali ne želim da me ismijavaju dajući 20 ili 40 kuna, a djeci kupuju skupe mobitele. Ako netko nema, neka to i kaže i ja neću uzeti ni kune, no ne želim da me se vrijeđa i smije iza leđa. Mi smo pastoralci, ne radimo za plaću. Ja imam dovoljno, ne tražim novac za sebe, ali treba platiti režije i druge troškove, a neki kao da zaboravljaju da pomažemo i raznim udrugama. Caritas pomaže preko 70 domaćinstava. Treba misliti i na druge - kaže I. Puškadija i dodaje da ga neki očito žele staviti na stup srama.

>> VIDEO Svećenik na misi pjeva partizansku pjesmu 'O, bella, ciao'

Komentara 253

Avatar cannabinoid
cannabinoid
14:10 15.01.2013.

bas me zanima broj vjernika pri iducem popisu stanovnistva. bolje receno ljudi koji imaju pozitivno misljenje o crkvi kao instituciji, jer vjera je nesto sasvim drugo.

WO
wind of change
14:11 15.01.2013.

Sramota... Kakva crkva takav joj i otpor treba.

OB
-obrisani-
14:08 15.01.2013.

15.01.2013. u 14:02h hordubal je napisao/la: i sad će zbog ovog pacijenta drvlje i kamenje na crkvu :/ ........................................... Takvih pacijenata imaš koliko hoćeš. Još i gorih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije