Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što bi naši rekli?

VIDEO Svećenik na misi pjeva partizansku pjesmu 'O, bella, ciao'

Don Andrea Gallo
Screenshot YouTube
10.01.2013.
u 13:09

Talijanski svećenik Don Andrea Gallo u jednoj je crkvi u Genovi na misi počeo pjevati čuvenu partizansku pjesmu "O, bella, ciao", a vjernici su mu se s oduševljenjem pridružili

Da se to dogodilo u Hrvatskoj, vjerojatno bi izbio skandal nezapamćenih razmjera. No, u Italiji je prošlo gotovo i neprimijećeno. Naime, talijanski svećenik Don Andrea Gallo u jednoj je crkvi u Genovi na misi počeo pjevati čuvenu partizansku pjesmu "O, bella, ciao", a vjernici su mu se s oduševljenjem pridružili.

Svećenik je veselo mahao crvenim pojasom, a vjernici su mu pljeskali i pjevali zajedno s njim.

No, to nije jedini slučaj. Na YouTubeu postoje brojne snimke gdje ovaj svećenik s vjernicima pjeva ovu pjesmu, a na jednoj čak iza njega visi zastava duginih boja, inače zastava LGBT pokreta.

>> Biskup Košić: Zaprepašten sam, jednako slave i sveca i partizane

Komentara 14

Avatar pupoljak
pupoljak
13:27 10.01.2013.

Pametan pop, a ne k'o ovi naši " miroljupci". Narod se spaja, a ne razdvaja. Narod se poziva na toleranciju drugih i drugačijih, a ne kao naši na linč i rat. Bravo pope!!!!!!!!

OG
Oger
14:16 10.01.2013.

10.01.2013. u 13:56h puky je napisao/la: 'O bella ciao' ... to je pjesma talijanskih partizana a ne ovih jugo šumskih stvorenja ... razlika je što su se oni borili za Italiju a jugo šumska stvorenja za jugo šumsku državu kugoslavijuiju ... kugoslavija je kkrepala no jugo šumskih svorenja još koliko oš' ... Italija je tu, no nema više niti jednog talijanskog partizana ... nisu učili zdravstveni odgoj pa izumrli ... strava ... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zabogamiloga, zakaj si tak' blesav?

BM
Boris Markovic
13:26 10.01.2013.

Majstore. To je bre pravi Svecenik. Da sam Katolik predlozio bi ga za Papu cim se ukaze upraznjeno mesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije