Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Culture Shock Festiv

Zoran Šprajc u Križevcima na tribini \"odradio\" tri i pol Dnevnika

Zoran Šprajc (1)
Foto: Sergej Novosel
1/3
24.03.2012.
u 17:28

Popularni TV urednik govorio o medijima u Hrvatskoj danas, politici, odnosu privatnog i javnog, načinu na koji percipira novinarstvo...

Jedna od najpopularnijih TV ličnosti, čak i kad nije na ekranu, na kulturnoobrazovnom festivalu u Križevcima govorila je o svojoj karijeri, vođenju središnje informativne (nekad i najgledanije) emisije na javnoj televiziji, a nije se libio publici pojasniti ni zašto je često Dnevnike volio završavati humorom.

Zoran Šprajc treći je gost ovogodišnjeg festivala Culture Shock koji je u jednoj večeri okupio više od stotinu ljudi, a prilikom nastupa na tribini koja je u četvrtak počela točno u vrijeme Dnevnika HRT-a priznao je da mu je teže govoriti pred punim Klubom nego najširim auditorijem u državi. Jer, ovdje je gotovo sve u publici i sam vidio…

Danas suspendirani novinar javne TV u skoro dvosatnom showu istaknuo je da se novinar i urednik ne treba sramiti i bojati izraziti svoj stav javnosti, obzirom i na to da ga, kao zaposlenika javne, državne ustanove, plaćaju upravo građani. Za njega biti novinar znači ne samo informirati nego i argumentirano iznijeti svoje viđenje.

Šprajc je govorio i o anegdotama s priprema emisija, razgovora s političarima i njihovu utjecaju, ulozi javne i privatnih televizija, programu i sadržaju koji on želi gledati, uzorima, kolegama, senzacionalizmu i ozbiljnom novinarstvu, dotaknuvši se i susreta s Angelinom Jolie, o čemu je pisao i na svojem blogu (objavio i knjigu odabranih blogova "Moja istina o Angelini Jolie"), da bi susret 'odjavio' tvrdnjom kako mu je gostovanje "live" pred publikom bilo ugodno iskustvo.

Komentara 3

VI
Vito
07:45 27.03.2012.

Hvala, minusi samo dokazuju ispravnost mojeg zapažanjai komentara...

VI
Vito
07:16 26.03.2012.

Culture Shock Festival Zoran Šprajc u Križevcima na tribini \"odradio\" dva i pol Dnevnika To samo pokazuje koliko je javna kuća izgubila protjerivanjem novinara, a ostavljanjem poltrona... Dva i pol dnevnika je 90 minuta, jedan sat i trideset minuta... Piše:še: Sergej Novosel/VLM -u skoro dvosatnom showu - Tom nazovi novinarčeku je pola sata više manje potpuno jednako cijelom satu... Što je u stvatrnosti novinarček htio objavom ovog članka?

VI
Vito
07:18 26.03.2012.

Culture Shock Izgleda da je to bio šok za pisca članka u novinama... Ne zbog pojavljivanja novinara pred živom publikom, nego zbog isplate honorara piscu takvog članka možda i prije same objave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije