Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivšeg načelnika opć

ŽO HSS-a suspendirao Slavka Šaru koji je u pritvoru

zadar
29.05.2010.
u 13:10

Šare je već osam dana u USKOK-ovom pritvoru i to zbog sumnje da je otuđio 65.000 kuna općinskog novca, te zbog sumnji za nestanak još 850.000 kuna

ZADAR - Predsjedništvo zadarske županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke odlučilo je suspendirati Slavka Šaru s mjesta predsjednika Općinskog odbora te stranke u Galovcu, kazao je danas u Zadru predsjednik ŽO HSS-a Josip Zubović. Inače, Šare je već osam dana u USKOK-ovom pritvoru i to zbog sumnje za zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje isprava i udruživanja u počinjenju kaznenog djela, odnosno zbog sumnje da je otuđio 65.000 kuna općinskog novca, te zbog sumnji za nestanak 850.000 kuna, koje je Fond za zaštitu okoliša namijenio za tamošnjeg sanaciju divljeg odlagališta otpada. Po pritvaranju Šare je podnio ostavku na mjesto načelnika općine Galovac.

Zubović je rekao i kako su odlučili da dužnost o.d. predsjednika OO HSS-a Galovca obnaša Petar Burčul, aktualni predsjednik Općinskog vijeća. Zanimljivo je da je i Burčul, zajedno s još sedam osoba s podučja te općine, obuhvaćen istražnim nalogom USKOK-a u istom predmetu. - Hoće li Šare biti brisan iz stranke odlučit ćemo nakon donošenja pravomoćne presude- istaknuo je predsjednik ŽO HSS-a te dodao kako općinski vijećnici te stranke u Galovcu, koji imaju većinu u OV-u, neće podnositi ostavke.

Kandidate HSS-a na predstojećim prijevremenim izborima za načelnika te općine, kazao je Zubović, odredit će OO Galovca. A  odgovarajući na novinarsko pitanje smatra li da je pritvaranjem Šare nanesena šteta toj stranci, Josip Zubović je rekao kako jedan čovjek ne čini stranku, potom da ne drži kako im je nanesena šteta i da na izborima očekuje dobre rezultate.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije