Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška vatrenima

Zlatko Lenuzzi i Richard Krmpotić biciklima putuju u poljski Poznan

biciklisti
Kristina Štedul fabac/Pixsell
01.06.2012.
u 11:57

Na dva kotača obojica su već su putovala od Karlovca do Dubrovnika i Vukovara, u Klagenfurt te od Barija do Rijeke

Voziti se biciklom po gradu nešto je što rade mnogi, ali samo rijetki odluče tako putovati u – Poljsku.

 Snaga je u glavi

Rijetki, ali odvažni, kao što su članovi Sportsko-rekreacijskog kluba Pedala laganini, točnije Karlovčani Zlatko Lenuzzi i Richard Krmpotić. I dok će većina Karlovčana utakmicu Hrvatska-Italija, koja će se odigrati u sklopu Europskog prvenstva u nogometu 14. lipnja, gledati na malim ekranima u svojim domovima ili u kafićima, njih će dvojica nogometni dvoboj pratiti u poljskom Poznanu.

Neće biti na stadionu, nego uživati na otvorenom s brojnim navijačima. Od Karlovca do tamo je oko 1100 kilometara, pa se postavlja pitanje odakle 46-godišnjem Krmpotiću i deset godina starijem Lenuzziju snage za takav pothvat, na koji su krenuli u petak s karlovačkog Korza.

 – Većina je snage u glavi – odgovaraju, misleći na psihičku izdržljivost.

 – Naravno, mnogo je toga i u nogama koje pedaliraju, opremi, organizaciji... Richard je već tako putovao u Klagenfurt, Lenuzzi od Barija do Rijeke, pa drugom prilikom od Karlovca do Vukovara, nakon toga od Karlovca do Dubrovnika... No, zašto jednostavno ne sjednu u automobil i ne odu u Poljsku, pitamo ih.

 – U motornom vozilu putuješ prebrzo, a na biciklu upoznaješ ljude i krajeve. S obzirom na to da ćemo proći sedam država, očekujemo mnogo kontakata, jer biciklistima ljudi prilaze – objašnjava Richard.

 Planiraju tijekom svakog od 11 dana proći po sto kilometara, po suncu ili kiši. Naravno, u slučaju nevremena naći će zaklon.

 Povratak vlakom

 Uložili su u opremu svojih vozila, pa oni sada udovoljavaju svim standardima. Najteža će zbog reljefa biti dionica do Čakovca, a i u Češkoj ima bregovitih krajeva koji će im zadati muke.

 – No, staza nije prezahtjevna. Cilj je biti što uočljiviji na cesti, pa smo kupili reflektirajuće prsluke i ostalu opremu, a i osigurali smo se protiv ozljeda – kaže Zlatko. Spavat će u kampovima, privatnim smještajima i hostelima, a zbog obaveza u Karlovcu vratit će se najvjerojatnije vlakom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije