Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deda na sudu

Zastupa me Ingrid D. de Frankopan i tražim 500.000 funta odštete!

deda2
kristina štedul fabac/pixsell
31.05.2011.
u 12:46

Nakon što je The Independent objavio sliku Ljubomira Jurkovića i napisao da je to zločinac Samuel Kunz, ponudili su mu 3000 funta

Engleska odvjetnica prof. dr. Ingrid Detter de Frankopan, stručnjak za ratno i međunarodno pravo, zastupat će Karlovčanina Ljubomira Jurkovića Dedu u sporu protiv poznatog dnevnog lista The Independent. Zbog toga što su na naslovnici objavili njegovu sliku iz poznatog filma “Živi i mrtvi” i predstavili ga kao zločinca Samuela Kunza, krivca za smrt 430.000 Židova, traži odštetu od 500.000 funta.

 U humanitarne svrhe

 – Da nije takva kriza, tražili bismo i do četiri milijuna funta. Britanski list priznao je krivnju, tako da odšteta nije upitna. Pitanje je samo koliki će biti iznos, a dio novca donirat ću svakako u humanitarne svrhe. Nakon objave britanski se list ispričao. Ponudili su mi najprije dvije, pa tri tisuće funta. Moj zlatni sat vrijedi više. Da ne govorim koliko sam uložio u sebe i pomagao drugima – priča Jurković.

 Ugrožena karijera

 Napominje da su nakon dugog traženja i istraživanja i brojnih kontakata s Engleskom napokon pronašli osobu zahvaljujući kojoj će slučaj biti uspješno riješen.

 – Nakon kratkog zastoja, na putu smo da okončamo slučaj, koji mi je nanio niz neugodnosti. Dobio sam čak i prijetnje zbog zločina koje nisam počinio. Bila mi je ugrožena i karijera, jer bih u nekim filmovima sigurno imao veću i zapaženiju ulogu – podsjeća Jurković. Dodaje da nakon Independenta planira tražiti odštetu i od Alvoicea i The Suna, koji su također objavili istu fotografiju, ali uz natpis da je to Milivoj Ašner, tražen zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva 1941. i 1942.

 – Ingrid Detter de Frankopan zasad me prvo zastupa u slučaju Independenta. S potpunim povjerenjem prepuštam joj odluku o daljnjim postupcima. Velika mi je čast što će me zastupati najbolja odvjetnica u Engleskoj. Bila je u Vatikanu 25 godina kao savjetnica pape Ivana Pavla II. Bez obzira na brojne obveze tijekom Domovinskog rata, posjetila je Hrvatsku i s obitelji sudjelovala u obnovi srušenih crkvenih i drugih objekata – kaže naš sugovornik.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
07:30 01.06.2011.

Deda samo udri po srboljubima , više ni u filmu nemoš nositi ustašku kapu da te ne proglase zločincem !!!!!!!!!

HA
Hatall
07:35 01.06.2011.

Tko je poznata odvjetnica koja zastupa kontraverznog Jurkovića, Hrvatskom već desetak godina lunjaju ljudi koji sebe nazivaju Frankopanima i kite se titulama kakve sebi sigurno ne bi prisvajali, ni da su doista živi potomci najslavnije hrvatske plemenitaške obitelji. Na čeluu te kolone samozvanih Frankopana, a po ocjeni povjesničara najobičnijih falsifikatora koji se neukusno izruguju hrvatskoj povijesti, nalazi se Šveđanka Ingrid Detter alias Ingrid de Frankopan, odnosno Ingrid Doimi de Lupis Frankopan-Šubić. Katkad kneginja, pokatkad grofica, a u novije doba – princeza Frankopan, unatoč tome što Frankopani s prinčevima nisu imali nikakve veze. Kneginja, grofica ili princeza? Ingrid Detter najprije se predstavljala kao kneginja, ponekad je bila grofica a u zadnje vrijeme je princeza FrankopanLažnim Frankopanima u Hrvatskoj je uspjelo ono što sigurno ne bi ni u jednoj pristojnoj državi koja svoj integritet čuva provjeravajući identitet kupca, pogotovo kad se on predstavlja kao reinkarnacija jedne prastare povijesne obitelji: da postanu vlasnici dviju iznimno vrijednih nekretnina. Nebodera na Trgu bana Jelačića i dvorca Ribnik u okolici Karlovca.

UT
utvara73
21:22 31.05.2011.

Pitaj te ga zašto je bio u zatvoru za vrijeme bivše Juge, ........zbog nacionalizma ili poznate priče koju znaju svi stari Karlovčani...... nemogu ga živog vidjeti i gadi mi se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije