Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagorska skupština

Zagorski HSS: Tražimo da župan Hajdaš Dončić podnese ostavku

hajdaš
Matija Topolovec/Pixsell
16.03.2010.
u 15:30

Župan je odgovoran zbog štete nanesene Županiji, građanima, ali i projektu "Bajka na dlanu", smatraju seljaci.

Je li zagorski župan Pinokio ili samo princ na bijelom konju koji se ne zna ljubiti kako bi probudio usnulu ljepoticu, zapitala se oporba na burnoj sjednici današnje Županijske skupštine u Krapini. Iako je glavna tema Skupštine bio polugodišnji županov izvještaj za vrijeme od srpnja do prosinca, župan Siniša Hajdaš Dončić svoj je izvještaj započeo s aktualnom temom kupnje novog automobila i “gerila-marketinga”.

Promoviranje turističkog brenda

Ponovio je kako je objava natječaja za kupnju skupocjenog automobila u Narodnim novinama bila samo marketinška doskočica za privlačenje pozornosti javnosti da bi promovirao turistički brend “Bajka na dlanu”, rekavši kako je tu gestu pozitivno intoniralo 70 posto medija. Ujedno se i ispričao ako je nekoga time povrijedio. No, oporba mu nije povjerovala. Predsjednica županijskog HSS-a Vlasta Hubicki rekla je kako se sve županove udarne aktivnosti svode na posljednjih tjedan, dva.

- Mi u HSS-u smatramo da je župan odgovoran zbog štete nanesene županiji, građanima, ali i projektu "Bajka na dlanu". Tražimo neposredno izabranog župana da podnese ostavku - rekla je Vlasta Hubicki.

U raspravi joj je predsjednik Višeslav Ćuk nekoliko puta htio oduzeti riječ rekavši kako ono što govori nije na dnevnom redu, već za točku “razno”. Novi HDZ-ov skupštinar Branimir Jerneić naglasio je kako nigdje nema župana u izvještaju.

Ništa od programa "Pet puta tisuću"

- Župan nije govorio o svojem programu “Pet puta tisuću”. Gdje je u ovom izvještaju tisuću novih radnih mjesta, tisuću stipendija, tisuću novih obiteljskih gospodarstava, tisuću solarnih kolektora, tisuću računala - zapitao se Jerneić, a za županov “gerila-marketing” rekao je kako bi on ipak volio da nemamo župana koji je lažljivac ili Pinokio.

Žarko Tušek iz HDZ-a, govoreći o bajkovitom Zagorju, rekao je kako je Siniša Hajdaš Dončić očito na mjesto župana dojahao na bijelom konju, no da se ne zna baš dobro ljubiti, kako bi svojim poljupcima probudio “usnulu ljepoticu”.

- Zato i imamo to što imamo i jesmo tu gdje jesmo - rekao je Tušek.

Izvješće ipak prihvaćeno

Nakon što su koalicijski partneri iz HNS-a, ZDS-a, HSU-a i AHSS-a, zajedno s SDP-om stali u županovu obranu, javio se i predsjednik HDZ-a Milivoj Škvorc. Rekao je kako je županov “gerila-marketing” očito bio pokušaj spasa kad su novinari otkrili objavu natječaja u novinama za kupnju skupocjenog automobila.

- Župan se trebao ispričati, a ne se pokrivati nečim što nije potrebno - rekao je Škvorc.

Sa 25 glasova “za” od 38 nazočnih na skupštini, županov izvještaj na kraju je ipak prihvaćen.

Komentara 9

LI
light
19:26 16.03.2010.

...jugopioniri skojevci jugoslavci prisegnuti 1989...poput jarnjaka i to sve treba raspustiti... idemo na nove izbore s novoosnovanim strankama na hrvatskim temeljima treba niknuti istinska demokracija... nema demokracije bez slobodarskog socijalizma ... ...budite za dom spremni, dragi zagorci!

OL
Oly
20:04 16.03.2010.

HDZ-ov napad na župana je samo dokaz kakvu tragičnu politiku HDZ vodi u Hrvatskoj već 20 godina! Pričaju se neargumentirane gluposti, napada se župan, a da se ni izvještaj ne pročita itd.... Sva sreća za HDZ da u Hrvatskoj živi toliko lakovjernih seljačina....

DH
dalibor.hren
17:24 16.03.2010.

komunjare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije