Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I ONI BI NA MORE

Za kućne ljubimce u Istri boravak u hotelu papreno se naplaćuje

Ljetovanje s ljubimcem
Vesna Brnabić
20.06.2011.
u 13:09

Za ljetno uživanje sa svojim ljubimcem na Brijunima turisti će izdvojiti 50 posto cijene svog smještaja, a najisplativije je otići u kamp

Kućni ljubimci mogu biti problem ako želite na ljetovanje, nemate nikoga tko će vam brinuti o ljubimcima dok ste na odmoru, ili jednostavno želite svog psa ili mačku voditi sa sobom na more. U većini pulskih hotela gostima nije dopušten dolazak s ljubimcima. Tako je u hotelu “Histria“ ili u hotelu “Medulin“, a isto je i u gradskim hotelima.

Na Brijunima 50 posto cijene noćenja

No turisti dubljeg džepa ipak si mogu priuštiti godišnji odmor sa psom ili mačkom. U hotel “Neptun“ na Brijunima možete doći sa psom za kojeg ćete platiti 50 posto cijene svog smještaja. Ovih dana su u "Neptunu" akcijske cijene, pa po osobi u dvokrevetnoj sobi plaćate 345 kuna. Za psa ćete platiti 172 kune na dan.

Dok je vama u hotelu omogućen i doručak, za vašeg ljubimca u cijeni boravka nema hrane. U srpnju je cijena po osobi u “Neptunu” 570, a u kolovozu 680 kuna u dvokrevetnoj sobi. Za boravak ljubimca tada ćete platiti 285 ili 340 kuna na dan.

Glasnogovornica JU Brijuni Vesna Klunić kaže:

- Bili smo u nedoumici kada su posrijedi turisti sa psima. No takvih ima. Pravilo je, ipak, da dopuštamo boravak manjih pasa, a psi ne smiju u safari park, u muzeje i u restoran, ne smiju ni na glavnu plažu za goste.

Jeftinije u kampovima, besplatno u skupoj stanciji Meneghetti

U naturističkom kampu Koversada u Vrsaru za boravak psa ili mačke u naselju ćete platiti 10 eura na dan, a za boravak u hotelu Monte Mulini, koji ima pet zvjezdica, cijena za četveronožne prijatelje je 30 eura na dan. Hotel Kempinski Adriatic u Savudriji naplaćuje 15 eura na dan za boravak kućnog ljubimca teškog do 15 kilograma.

Turisti koji žele sa svojim psom ili mačkom na odmor, morat će se dobro informirati kolika će im biti ukupna cijena ljetovanja i gdje će izabrati smještaj. Najjeftinije ljetovanje s kućnim ljubimcima je u pulskom Autokampu Stoja. Ondje se u lipnju za psa ili mačku plaća 3,80 eura, a u kolovozu 4,80 eura na dan. Dnevni boravak po osobi je ondje 6,70 eura.

Jedino mjesto gdje se za kućne ljubimce teške do 15 kilograma ne plaća posebno boravak je u elitnoj stanciji Meneghetti u kojoj sedam dana najma ovog ljeta stoji oko 9800 eura. Kućnom ljubimcu ondje je na raspolaganju raskošnih 10 hektara površine.

Komentara 5

PO
ponekad
17:16 20.06.2011.

teško mi sa Balkana.

Avatar setra4
setra4
01:12 21.06.2011.

-Pa ovi su stvarno preterali i ovo malo stranaca hoce da otjeraju koliko kosta smjestaj za kera ispred hotela .........................

TV
Tata Vijolata čudo jadno
05:29 21.06.2011.

Možda me je vrijeme pregazilo ali vući (bokca) psa na godišnji za moj pojam - nije posve normalno. A kako vidimo ni jeftino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije