Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć splitu

Vojska čistila prilaze u splitske bolnice i Dom zdravlja

snijeg, vojska (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/4
05.02.2012.
u 14:29

Ulaz u splitske bolnice, Dom zdravlja i Sveučilišni kampus metlama i lopatama čisti 100 pripadnika HV-a, a u cijeloj županiji snijeg čisti 200 vojnika

Hrvatska vojska čisti splitske ulice! Potvrdio nam je to brigadni general Mladen Fuzul, zapovjednik Gardijske motorizirane brigade sa sjedištem u Kninu kojega je naš poziv zatekao na putu za Sinj gdje ide provjeriti na koji način vojska može pomoći tom kraju.

– U dogovoru sa Županijskim stožerom za zaštitu i spašavanje radimo na čišćenju prilaza u obje splitske bolnice i Dom zdravlja, nakon čega ćemo čistiti prilaz sveučilišnom Kampusu na Visokoj – rekao je Fuzul. Ulaz u splitske bolnice, Dom zdravlja i Sveučilišni kampus metlama i lopatama čisti oko 100 pripadnika HV-a. Na području cijele Dalmacije snijeg će čistiti 200 pripadnika HV-a.

Vojska je još od subote aktivna na području Šibensko-knisnke županije. Tijekom jutra otvorili su prolaz do Promine i elektrane Manojlovac, a tijekom nedjelju radili su na proboju do Bratiškovaca.

– Tamo je dom sa 12 starijih ljudi do kojih hitno moramo doći. Očekujem do ćemo do nedjelje uvečer uspjeti. Radimo u suradnji s Hrvatskim cestama – rekao je general Fuzul.

– Dogovoreno je angažiranje njihovih teških strojeva koji bi trebali doći u županiju s područja Knina, a koji bi čistili prometnicu od Knina prema Sinju i na području Tijavice. Prema procjenama Stožera, na Vrgoračkom i Imotskom području je oko 120 sela i zaseoka odsječeno već tri dana. Prioriteti zimske i komunalne službe su održavanje prohodnosti državnih i županijskih cesta, a za ostale ceste su angažirani dodatni strojevi – izvijestio je DUZS.

Ključne riječi

Komentara 92

DA
darko9
16:00 05.02.2012.

prsan hv ima dovoljno mehanizacije samo nema zapovjedništvo na visini zadatka

DR
drugPlenky
16:10 05.02.2012.

Da je postao ministar brnitelja sad bi oni cistili, ajde bar se nekoliko spasio

DA
darko9
15:57 05.02.2012.

te lopate su nasljeđe jna znam kako im je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije