Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitica

Virovitička Šumarija uskoro dobiva novu upravnu zgradu

Davor Bralic
\'Marija Lovrenc/VLM\'
20.07.2010.
u 11:00

Novu zgradu u industrijskoj zoni u Virovitici Hrvatske šume grade jer je stara u takvu stanju da se ne može obnoviti.

Hrvatske šume u Virovitici investiraju oko 2,5 milijuna kuna u novu zgradu, koju će u roku od godinu dana na području industrijske zone sagraditi virovitičko poduzeće Brana.

Ugovor o radovima koji počinju ovaj tjedan potpisali su jučer voditelj Uprave šuma Bjelovar Stjepan Ivezić i predstavnik Brane Branko Car.

Po riječima Stjepana Ivezića, virovitička Šumarija druga je u Hrvatskoj za koju se gradi potpuno nova zgrada. Veći dio zgrada pod bjelovarskom Upravom šuma, koja je najveća u Hrvatskoj, prošle su obnovu i uređenje, no ti radovi u sedamdesetak godina staroj zgradi virovitičke Šumarije ne bi bili dovoljni jer je zgrada derutna i zahtijeva visoka ulaganja, objasnili su predstavnici Uprave šuma Bjelovar i Šumarije Virovitica.

– Naša Šumarija u ovoj se zgradi nalazi više od šezdeset godina, a renoviranje cijele zgrade stajalo bi kao izgradnja ove nove, za koju se uprava odlučila. Nužno je poboljšati radne uvjete naših zaposlenika i osigurati novi skladišni prostor za strojeve, a to će omogućiti nova zgrada, koja će se nalaziti izvan gradskog centra – naglasio je Davor Bralić, upravitelj Šumarije Virovitica.

Nova zgrada virovitičke Šumarije, koju financira državni proračun, imat će 460 četvornih metara i u njoj će raditi 53 trenutačno zaposlena djelatnika. Usto, 150 četvornih metara namijenjeno je radionicama i skladištu za strojeve, a zaposlenici bi u njoj trebali početi raditi u srpnju sljedeće godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije