Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv dvojezičnosti

Vinkovčani potpisuju peticiju protiv ćirilice u Vukovaru

Željko Brkić (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
26.01.2013.
u 11:38

Potpise prikuplja Vinkovačka podružnica HSP dr Ante Starčević danas i sutra od 9 do 12 sati na Trgu bana Šokčevića

Vinkovačka podružnica HSP dr Ante Starčević prikuplja danas i sutra od 9 do 12 sati na Trgu bana Šokčevića potpise zah peticiju kojom traže odgodu uvođenja ćirilice i dvojezičnih natpisa u Vukovar. - Iz pijeteta prema žrtvi Vukovara i radi očuvanja svih vrijednosti proisteklih iz Domovinskog rata, vinkovačka podružnica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević poziva sve građane Vinkovaca da se priključe borbi protiv nasilnog uvođenja ćirilice i dvojezičnosti u Vukovaru neka se odazovu i stave svoj potpis na peticiju koju smo nazvali "Vinkovci za Vukovar" - kaže Željko Brkić, predsjednik vinkovačke podružnice HSP dr Ante Starčević dodajući kako je u prvih sat akcije, veliki broj Vinkovčana unatoč hladnoći i snijegu, potpisom dao potporu u akciji kojom ova stranka želi spriječitio još jedno poniženje Vukovara i Vukovaraca, a nagrađivanje velikosprskog agresora. 

>> 'Dvojezični natpisi mogu se uvesti za tjedan, toliko treba da se otisnu'

Komentara 5

GE
gentlmanst
12:50 26.01.2013.

pravo je svakog da se buni prosvjeduje,, međutim govoriti da je ćirilica ubijala je totalna nebuloza,, tako bi nekad mogli kazati da su i brojevi ubijali,,,

Avatar Tiran
Tiran
13:23 26.01.2013.

Nažalost, tinta i papir se troše uzalud. Bit će kako nam gospodari iz Brisela narede. Toliko o našoj neovisnosti.

CH
chemica
13:38 26.01.2013.

Naslov sam po sebi govori koliko je cijela priča besmislena. Vinkovčani potpisuju peticiju protiv nečeg što je isključiva stvar Vukovaraca. Još kada vidiš oklen je organizator...Hrvatska stranka naravnog zakona? Ne, ne, ne, opet nekakvi HSP. Beznačajna strančica koja skuplja političke bodove radeći majmune od građana koji u tome kao da perverzno uživaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije