Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrt prijateljstva

Varaždinci se predstavili u Koblenzu

koblenz
Privatna arhiva
06.07.2011.
u 13:24

Novosnovani vokalni oktet Glazbene škole, puhački kvintet te tamburaši i plesači KUD-a Varteks održali su niz zapaženih programa

Grad Varaždin predstavio se na najvećoj europskoj hortikulturnoj manifestaciji: bijenalnoj njemačkoj saveznoj izložbi cvijeća BUGA 2011 (BundesGartenSchau 2011), koja se ove godine održava u Koblenzu. Grad Koblenz  svim je svojim partnerskim gradovima uputio poziv da urede “vrt prijateljstva” te da pripreme kulturno-promidžbeni program kojim će se predstaviti brojnim građanima i gostima Koblenza.

Grad Varaždin odazvao se pozivu, te je uz vrt, čiji je projekt donirala gradska tvrtka Parkovi , u Koblenz uputio izaslanstvo od pedesetak osoba, predvođeno dogradonačelnikom mr. sc. Slobodanom Mikcem, djelatnicima Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada, koji su vodili projekt predstavljanja u Koblenzu te  mladim umjetnicima Glazbene škole, mladim plesačima i tamburašima KUD-a “Varteks”, predstavnicima Varaždinske građanske garde, Turističke zajednice grada Varaždina i Hrvatsko-njemačkog društva Varaždin.

Novoosnovani vokalni oktet Glazbene škole, puhački kvintet te tamburaši i plesači KUD-a Varteks održali su niz zapaženih programa  predstavljajući kulturno nasljeđe Varaždina, ali i Hrvatske, kako kroz tradicionalnu tako i kroz klasičnu, odnosno modernu glazbenu i plesnu ostavštinu. Vrhunac predstavljanja bio je izuzetan središnji koncert, koji je okupio i oduševio velik broj gledatelja čime je Varaždin potvrdio da je grad bogate građanske kulture i glazbe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije