Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

V. Želježnjak vijećniku: Iskorištavate svoje dijete!

Zeljeznjak
Marijan Sušenj/PIXSELL
04.07.2013.
u 10:00

Gradonačelnica je u zaštitu uzela pročelnicu Maju Ištvan Krapinec, koja je otjerala vijećnika laburista Sinišu Bosanca

Reakcije na incident s otvorenja Podravskih motiva - kada je pročelnica Maja Ištvan Krapinec otjerala vijećnika laburista Sinišu Bosanca sa sjedalice koju je držala rezerviranom za sebe - polako poprimaju epske razmjere.

Bez supruge

Vijećnik, koji je na otvorenje došao sa sinom koji pati od Downovog sindroma, ustvrdio je kako sjedalica nije bila obilježena te je od pročelnice zatražio javnu ispriku. U njezinu obranu stala je sama gradonačelnica Vesna Želježnjak.

- Vi ste legitimno izabrani gradski vijećnik pa Vas, prema tome, podsjećam da ste se, nakon što ste položili prisegu, dužni pridržavati određenih pravila ponašanja i poštivati protokol. Poziv na otvorenje Podravskih motiva upućen je Vama osobno, a ne članovima Vaše obitelji, bez obzira na to radi li se o Vašoj djeci ili supruzi. Prema mojim saznanjima, svi vijećnici došli su bez članova svojih obitelji i primjereno odjeveni - napisala je u pismu vijećniku.

Ustvrdila je kako je Bosanac iskoristio svoje (bolesno) dijete za samopromociju.

Sa suprugom

- Ukoliko bude potrebno, o Vašim ću istupima osobno obavijestiti Pravobraniteljicu za djecu - priprijetila je V. Želježnjak.

S. Bosanac kazao je kako bi ga gradonačelnica mogla prijaviti samo pravobranitelju za osobe s invaliditetom jer mu sin ima 21 godinu.

Na njegovu stranu stao je stranački kolega Darko Tetec, koji je na otvorenju bio - sa suprugom.

- Ne bi mi palo na pamet da bilo kojeg čovjeka, ženu ili dijete mičem s tribine mašući svojom pozivnicom i statusom, a kamoli čovjeka s ovakvim djetetom. Ovo je sramotno ne samo za pročelnicu, već i za sve nas u Koprivnici, jer je gost iz Nikšića ponudio svoje mjesto Siniši Bosancu, osjećajući istu nelagodu kakvu i ja osjećam - rekao je Tetec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije