Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provale

Usred bijela dana neznanac ušetao u vrtić i ukrao novčanike

'                               '
''
30.06.2010.
u 19:10

Policijska postaja udaljena je samo 200 metara od vrtića, ali ni to nije pomoglo kada su građani dojavili da se nešto događa na parkiralištu.

Sve su češći slučajevi krađa ili uništavanja stvari u Dječjem vrtiću i jaslicama Zipkica u Zaboku, a ne uspijevaju ih spriječiti ni zaposlenici te ustanove ni policija. To je ponukalo člana Gradskoga vijeća Damira Žigmana da javno postavi pitanje sigurnosti u zabočkom dječjem vrtiću i oko njega.

Na meti i automobili

– Zabrinjavajuće su provale u vrtić i automobile zaposlenih koje su se dogodile usred bijela dana – kaže Žigman. Ravnateljica vrtića Dijana Lovinčić-Crnković žali se i na vandalsko ponašanje pojedinaca noću u dvorištu vrtića. – Često nam noću nepoznate osobe preskaču ogradu, piju u dvorištu i alkoholizirane uništavaju igračke i sprave. Ujutro posvuda pronalazimo odbačenu ambalažu alkoholnih pića.

Po mišljenju policije, najveći su problem u radno vrijeme otvorena vrata vrtića. Tada su se dogodile i dvije krađe. Vrtić nema portira, odgojiteljice su s djecom u njihovim prostorijama i nitko ne nadzire ulaz. Neznanac je ušao u vrtić i ukrao novčanike. Policija za to drži odgovornima zaposlenike i predlaže zaključavanje ili dežurstva.

Policija ne može sve

– Naše ophodnje redovito obilaze sve javne objekte u gradu, pa tako i dječji vrtić, ali one ne mogu učiniti više jer pokrivaju i četiri okolne općine. Ne možemo biti sve vrijeme na jednome mjestu. Zato predlažem da se u vrtić uvede videonadzor, da zaposlenici i roditelji koji dolaze u vrtić ne ostavljaju vrijedne stvari na vidljivome mjestu u automobilu kako to ne bi privlačilo provalnike, a građane molim da nam dojave sva sumnjiva ponašanja – poziva načelnik Policijske postaje Zabok Miljenko Fruk.

Policijska je postaja udaljena od vrtića samo dvije stotine metara, ali to nije pomoglo da uhvate provalnika u automobile kad su građani dojavili da se nešto događa na parkiralištu. Lopov je bio brži i na vrijeme pobjegao preko motokros staze. Sigurnost djece u vrtiću zasad nije upitna jer su ona pod stalnim nadzorom barem dviju odgojiteljica. Dosad nije bilo incidenata. No, da bi se izbjegla mogućnost ulaska nepoznatih osoba u vrtić, koje bi mogle nauditi djeci, policija preporučuje zaključavanje vrata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije